Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la proba la alegere. Baremele de corectare pentru geografie, chimie și informatică- UPDATE

Ioana Bucur 18.08.2022, 15:04
Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la proba la alegere. Baremele de corectare pentru geografie, chimie și informatică- UPDATE

Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la proba la alegere. După ce au trecut de emoțiile primului contact cu exercițiile primite la o nouă probă scrisă a sesiunii august- septembrie, absolvenții clasei a XII-a care au vrut o nouă șansă de a promova Examenul de Bacalaureat așteaptă să vadă cum ar fi trebuit rezolvate. Informațiile vor fi publicate pe Impact.ro la scurt timp după ce vor fi disponibile.

Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la proba la alegere

UPDATE. Ministerul Educației a publicat Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la proba la alegere. Vezi AICI baremele de corectare pentru geografie, chimie și informatică.

Sesiunea august – septembrie a Examenului de Bacalaureat 2022 se apropie de final pentru absolvenții clasei a XII-a care s-au înscris în perioada 18-25 iulie dorind să aibă o nouă șansă de a promova examenul maturității.

După ce au depășit emoțiile primului contact cu exercițiile primite, candidații așteaptă cu nerăbdare să vadă rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la proba la alegere. Ele vor fi prezentate în acest material de îndată ce vor fi postate de Ministerul Educației.

Astăzi s-a susținut proba la alegere, candidații putând să aleagă între mai multe discipline, în funcție de profilul la care au studiat în anii de liceu: Anatomie și fiziologie umană; Biologie vegetală și animală; Chimie; Economie; Fizică; Geografie; Informatică; Logică, argumentare și comunicare; Psihologie; Sociologie; Filosofie.

Când se vor afișa rezultatele finale BAC 2022 sesiunea de toamnă

Prima probă a BAC 2022 sesiunea de toamnă a fost cea la Limba și Literatura Română, susținută pe 16 august, iar cea de-a doua, la proba obligatorie a profilului, s-a dat pe 17 august.

Primele rezultate se vor afișa pe 31 august, iar contestațiile vor fi putea fi depuse între orele 12:00 și 18:00. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 3 septembrie.

Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la proba la alegere

Calendar complet Bacalaureat 2022, sesiunea august-septembrie:

 • 18 – 25 iulie 2022: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
 • 16 august 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
 • 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
 • 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă
 • 19 august 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
 • 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
 • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
 • 1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Un nou Bacalaureat, din 2027

Se anunță schimbări importante pentru elevii care termină liceul. Începând din anul 2027, ministrul Educației a anunțat că se va aplica un nou model de Examen de Bacalaureat, asigurând că probele de competențe vor fi organizate în mod serios și credibil.

„Acum Bacalaureatul e un simplu paşaport pentru acces în facultate, nu-şi oferă niciun fel de certificare pentru piaţa muncii sau pentru domeniul universitar. Acest lucru urmează să se schimbe având acele competenţe care să fie organizate serios şi credibil.

Acum Competenţele se iau doar dacă deschizi cu uşa, atât, nu au niciun fel de credibilitate. Ce competenţe trebuie să verificăm? Competenţele digitale de bază, competenţele pentru limbile de circulaţie internaţională la nivel de bază.

Oferim o probă la alegerea elevului. Cel care a promovat, de exemplu, proba de competenţe digitale de bază, dar se simte bun în programare, şcoala va fi obligată să-i ofere acces la o probă în care demonstreze competenţa de programator. Sau a promovat proba de limba engleză la nivel de bază şi vrea să arate că e un bun cunsocător al literaturii engleze, şcoala va fi obligată să-i organizeze această probă”, a mai spus Cîmpeanu.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...