Revenire surpriză în tenisul mondial. Este unul dintre cei mai iubiți tenismeni

Andrei Cezar 01.02.2022, 11:23
Revenire surpriză în tenisul mondial. Este unul dintre cei mai iubiți tenismeni

Revenire neașteptată în tenisul mondial. Unul dintre cei mai îndrăgiți jucători din lume a luat decizia de a participa din nou în circuitul de elită al tenisului masculin după o lungă perioadă de inactivitate ca urmare a accidentărilor. Primul turneu la care va lua parte se va desfășura chiar în țara sa natală.

Unul dintre cei mai iubiți tenismeni revine în circuit

În vârstă de 33 de ani și ocupant al locului 757 ATP, argentinianul Juan Martin del Potro și-a anunțat prezența la două turnee din America de Sud, ambele pe zgură. Primul va fi la Buenos Aires ATP 250, iar cel de-al doilea la Rio de Janeiro. Amândouă vor avea loc în luna februarie. Cel din Argentina se va desfășura între 7 și 13 februarie, iar cel din Brazilia, de categorie 500 ATP, în perioada 14-20 a aceleiași luni.

Accidentările din ultimii ani l-au făcut să renunțe la activitatea sportivă, însă Juan Martin del Potro a decis să reintre în circuit, mai ales că se confruntă cu probleme financiare mari. Devenit tenismen profesionist în 2005, del Potro nu a mai jucat tenis din vara anului 2019, când ajungea până în optimile de finală ale turneului de iarbă de la Queen’s.

Juan Martin del Potro

Dezastrul financiar lăsat în urmă de tatăl sportivului

Tatăl său, Horacio del Potro, a fost responsabil cu gestionarea banilor câștigați de tenismen. Și nu au fost puțini. Aproximativ 30 de milioane de euro a câștigat Juan Martin din tenis și din contracte de publicitate. Banii au fost gestionați prost de părintele său care a decedat în urmă cu un an, lăsând în urmă un adevărat dezastru financiar.

Potrivit postului America TV, tatăl lui Del Potro a investit banii în mai multe proiecte eșuate. A închiriat suprafețe mari de teren pentru activități agricole și a investit sume considerabile în imobiliare care s-au dovedit a fi neprofitabile.

Un alt mod prin care Horacio del Potro a reușit să irosească sume importante este reprezentat de jocurile de noroc.

Potrivit sursei citate, tenismenul este acum în „pragul falimentului” și „trăiește o dramă”, pentru că banii care i-au rămas în cont trebuie să îi cheltuiască pe datoriile lăsate în urmă de tatăl său.

Juan Martin del Potro are în palmares un titlu de Grand Slam: US Open, în 2009, câștigat în fața lui Roger Federer, scor 3-6, 7-6(5), 4-6, 7-6(4), 6-2. Cea mai bună clasare a sa în ierarhia ATP a fost locul 3.

Urmăriți Impact.ro și pe