Rețete recomandate de chef Florin Dumitrescu. Le face ori de câte ori are ocazia

Daria Petrescu 15.08.2020, 17:45
Rețete recomandate de chef Florin Dumitrescu. Le face ori de câte ori are ocazia

Reţetele recomandate de Chef  Florin Dumitrescu sunt şi foarte apreciate de mai toate gospodinele din ţară. Juratul de la  Chefi la cuţite preferă reţetele româneşti şi uşor de preparat.

Chef  Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai simpatici bucătari de pe micul ecran. Cu o experienţă de peste 18 ani în bucătărie, chef Florin Dumitrescu a devenit unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din România. Iată trei dintre cele mai apreciate preparate ale acestuia.

Reţete recomandate de Chef Florin Dumitrescu

Pui crocant şi aromat
Ai nevoie de câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui:
– ciocănele de pui, pulpe sau aripi
-făină
-boia iute
-praf de usturoi
-sare și piper

Cum pregătești rețeta de pui crocant și aromat? Simplu și rapid! Făina se amestecă bine de tot cu boiaua iute, pudra de usturoi, sarea și piperul. Puiul se tăvălește bine de tot în amestec și se pune la prăjit în baie de ulei.

Trucul lui chef Florin Dumitrescu? Puiul se pune în ulei atunci când acesta este încă rece. Motivul? Vom obține o carne mult mai bine pătrunsă și mai crocantă.

Pulpe de pui cu mazăre

Pulpele de pui se dezosează şi se taie cuburi mari. Se pregăteşte marinată, se amestecă sosul de soia, mierea, ketchupul, uleiul de floarea-soarelui şi pătrunjelul tocat mărunt. Se omogenizează şi se lasa cuburile de pui la marinat. Se pun pe frigăruie şi se prajesc pe grill.

Pentru garnitură se foloseşte mazare cu usturoi şi smântână de gătit. Se fierbe mazărea cu usturoiul, după care se introduce în blender mazarea scursa şi se face piure. Se adaugă smântână treptat până se obţine consistenţă dorită.

Clătite cu miere şi nuci

Chef Dumitrescu le-a dezvăluit fanilor reţeta sa secretă pentru cele mai delicioase clătite cu miere şi nuci.
Ingrediente:
200 gr făină
1 ou
100 gr zahăr
un praf de sare
aprox. 350 ml lapte
50 ml bere
ulei
200 gr nuci
50 ml miere
zahăr pudră

Pentru a savura cele mai delicioase şi pufoase clătite, amestecaţi făina cu ouăle, zahărul, sarea şi adăugaţi laptele treptat, până obţineţi un amestec omogen. La final, adăugaţi berea şi câteva picături de ulei. Astfel, vor fi extrem de pufoase şi deloc uscate.

Pentru umplutură, prajiţi nucile în tigaie, fără ulei. Le lăsaţi la răcit, apoi amestecaţi cu mierea.Serviţi clătitele îndoite, răsucite, suprapuse sau sub diferite forme… cum şi cât vă permite imaginaţia.

Chef Florin Dumitrescu, o nouă carte de bucate. Rețete clasice românești

Cartea cuprinde rețete clasice românești, dar și câteva rețete uitate, adunate în ”periplurile gastronomice” ale lui chef Florin Dumitrescu, cum ar fi laptele de bou.

”Mi-a venit această idee după ceva plimbări prin țară, după ce am descoperit câteva rețete despre care nu știam nimic și mi-am dat seama că mulți nu știm toată mâncarea românească. Românesc nu înseamnă doar preparate tradiționale dintr-o anumită zonă, înseamnă mai degrabă amintirea colectivă a tuturor românilor legată de bucatele din țara noastră. Când avem toți întipărit în minte o mâncare ca fiind românească…aia o face să fie românească”, după cum povestește cheful.

Despre Florin Dumitrescu

La 32 de ani, Florin Dumitrescu are deja o experiență de peste 18 ani petrecuți în bucătărie. A început să lucreze de când avea numai 14 ani și a atins performanța de a deveni chef la 18 ani. Drumul în acest domeniu nu a fost însă unul ușor. Florin Dumitrescu a muncit în mai multe restaurante pentru a învăța diferite tehnici și stiluri de a găti.

„Nu am sărit nicio etapă. Am preferat să evoluez treptat pentru că știam că fără o bază bună, nu am cum să construiesc ceva”.

La 19 ani, avid de învățătură, a plecat în Italia, unde a stat trei ani și unde a lucrat atât în restaurant, cât și pentru un hotel de patru stele, sub atenta îndrumare a celebrului maestru bucătar italian Mirco Botoni. Întors în țară, a început să lucreze cu restaurante renumite din Capitală, a început să creeze meniuri, a format alți tineri dornici să profeseze în domeniu și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți chefi români.

Urmăriți Impact.ro și pe