Rețeta ideală pentru pere murate. Sunt doar trei pași simpli de urmat

Ana Anitoiu 04.11.2021, 08:38
Rețeta ideală pentru pere murate. Sunt doar trei pași simpli de urmat

Rețeta ideală pentru pere murate este extrem de ușoară, conține doar câteva ingrediente și doar trei pași simpli ce trebuie să fie urmați. Preparatul se poate consuma ca garnitură lângă mâncărurile preferate din sezonul rece.

Rețeta ideală pentru pere murate. Ingrediente

  • 2 kg de pere mici
  • 1 kg de zahăr
  • 1 l de cidru sau oțet de vin alb
  • 1 bucată de 5 centimetri de ghimbir proaspăt, feliat
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 10 cuișoare
  • 2 lingurițe de piper negru, ușor strivit
  • 1 linguriță de ienibahar, ușor strivit
  • coaja și sucul de la o lămâie sau portocală
Reteta ideala pentru pere murate. Sunt doar trei pasi simpli de urmat
Pere

Rețeta ideală pentru pere murate. Mod de preparare

Metoda de preparare a perelor murate include doar trei pași simpli. Mai întâi, se amestecă toate ingredientele, cu excepția perelor, într-o cratiță. Se pune pe aragaz, la foc mic, și se amestecă până când se topește zahărul.

Pasul doi. Se spală și se decojesc perele, după care se taie pe jumătate și se pun în aceeași cratiță. Se lasă la fiert pentru un sfert de oră, până când se înmoaie. Apoi, se scot cu o paletă și se pun într-o strecurătoare.

Între timp, se mărește focul și se lasă siropul la fiert pentru alte 15 minute, până când volumul de lichid se reduce cu aproximativ o treime, iar lichidul se îngroașă puțin.

Pasul trei. Se pun feliile de pere în borcane sterilizate și calde și se toarnă peste ele siropul fierbinte. Se sigilează borcanele, se etichetează cu data și se depozitează timp de o lună într-un loc uscat și răcoros.

Perele murate aromate cu scorțișoară, cuișoare, ienibahar, piper, ghimbir și lămâie sau portocală pot transforma total o masă, la fel cum un accesoriu poate transforma o ținută.

Această garnitură dulce-acrișoară merge perfect lângă fripturile preferate și oferă un gust deosebit ce va impresiona membrii familiei și prietenii invitați la prânz sau cină. Însă, perele murate pot fi servite și lângă gustări reci sau alături de mâncăruri gătite precum o ciulama de pui.

Desert cu pere

Pentru persoanele care adoră perele, un desert extrem de simplu ar putea oferi puțin farmec oricărei zile. Este nevoie de doar câteva ingrediente, pentru un rezultat savuros.

Pentru pere caramelizate într-un bol cu lapte cu griș este nevoie de: un litru de lapte, 8 – 10 linguri de gril, două pliculețe de zahăr vanilinat, trei linguri de zahăr, două pere, 100 de grame de unt, două lingurițe de zahăr și 100 de mililitri lichior de fructe. Vezi AICI cum se pregătesc perele caramelizate!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...