Rețetă de pește: macrou la cuptor. Ce trebuie să pui ca să iasă delicios. Pentru cei care preferă carnea albă și nu numai, pentru că suntem în perioada Postului Crăciunului și avem doar câteva zile dezlegare la pește, această rețetă de macrou la cuptor este cea mai bună soluție pentru o cină gustoasă, hrănitoare și cu foarte puține calorii. Se prepară imediat și are un gust senzațional.
Macroul la cuptor este unul dintre preparatele preferate ale românilor. O porție de pește este întotdeauna o alegere bună atunci când vrei să mănânci sănătos și gustos. Este preparatul care poate fi consumat împreună cu orice garnitură, cartofi la cuptor, mămăligă sau salată, și care se pregătește foarte ușor acasă. Iată cum se face rețeta de macrou la cuptor. Timpul de preparare este de 30 de minute, apoi gătirea propriu zisă durează o oră. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru garnitură
Acum că am pregătit toate ingredientele, să trecem la treabă. Prima dată se decongelează peştele. Apoi, îl treci prin câteva jeturi de apă şi îl lași să se scurgă în sită. Așează peștele în tavă şi condimentează-l cu sare, piper, foi de dafin. Mai departe, peștele se stropeşte cu ulei, vin, apă şi zeama de la două lămâi. După ce ai terminat să-l asezonezi, pune tava la cuptor pentru aproximativ 60 de minute, la foc potrivit.
Între timp, curăţă ceapa și o tai solzişori. Apoi, ceapa se căleşte în puţin ulei până devine sticloasă şi se lasă la rece. Urmează partea în care cureți cartofii, îi tai felii, îi potrivești cu sare și îi stropești cu ulei. Se pun cartofii la cuptor, ca să se rumenească. După ce s-a făcut macroul, se scoate pe un platou, se taie rondele şi se serveşte cu sosul de ceapă şi cartofii copţi. Asta e tot, rețeta de macrou la cuptor este gata! La final, dacă dorești, poți orna totul cu frunze de salată verde şi pătrunjel verde.
În perioada rece a anului este foarte important să consumăm alimente bogate în nutrienți care să ne întărească imunitatea. Speciile de pești și fructele de mare sunt bogate în acizi Omega-3 şi Omega-6 şi cresc astfel imunitatea organismului. De aceea ar trebui să consumăm mai des speciile sălbatice. Totuși, printre peștii accesibili, care ridică nivelul imunității organismului se numără macroul, merluciul, şprotul şi heringul. Pe de altă parte, produsele superioare recomandate de a fi consumate în această perioadă sunt și somonul sălbatic, cod file și creveți.
Cu un conținut bogat în vitamine, minerale, nutrienți, care includ acizii Omega-3, peștele ar trebui consumat cât mai des. Totuși, care este doza zilnică recomandată de medic. Specialistul Mihaela Bilic recomandă ca doza de Omega-3 să se situeze în jurul valorii de 2-2,5 grame pe zi. De asemenea, sursele ideale pentru a beneficia de acești nutrienți sunt peştele în general şi peştele gras de apă rece în special, icrele de peşte sau gălbenuşul de ou.