Restricții de circulație într-o destinație iubită de români. Plajele pe care accesul este interzis

Badea Violeta 08.08.2022, 13:21
Restricții de circulație într-o destinație iubită de români. Plajele pe care accesul este interzis

Anunț important pentru românii care se pregătesc să plece în vacanță! Autoritățile dintr-o țară care, an de an, este extrem de vizitată de turiști, cei mai numeroşi fiind români, au introdus restricții de circulație. Așadar, înainte de a-ți planifica concediul, e bine să știi pe unde nu este permisă circulația. Iată plajele la care nu mai poți ajunge!

Țara care a introdus restricții de circulație

Începând cu data de 8 august, autoritățile din Grecia, o țară extrem de vizitată de români, au introdus restricții de circulație pe mai multe drumuri forestiere din cauza riscului de incendiu.

Așadar, dacă intenționezi să ajungi în Thassos, află că nu poți circula pe drumul Makryammos- Golden Beach, dar nici pe Laimos – Teatrul Antic.

Astfel, turiștii nu vor avea cum să ajungă pe plajele Marble Beach, Porto Vathy, Paradise. Mai mult decât atât, autoritățile elene transmit că circulația este limitată și pe următoarele drumuri forestiere:

  • Sf. Panteleímonas – Ag. Marína
  • Potamiá – Pigés Potamiás
  • Theológos către Kamíni
  • Limenária-Kástro
  • Mariés-barajul Marión
  • Mikró Kazavíti- Sf. Pantelimon
  • Kazavíti-Toúmpa
  • Rachoni
  • Kallirachi
  • Sotiros
Restrictii in Thassos din cauza riscului de incendiu
Restrictii in Thassos din cauza riscului de incendiu

Incendiile de pădure au făcut ravagii în Europa

Incendiile de pădure din această vară din Europa au distrus a doua suprafață ca mărime de când a început înregistrarea datelor în acest sens, în condițiile în care ne aflăm încă la mijlocul sezonului obișnuit pentru declanșarea acestor dezastre, potrivit datelor de la Centrul Comun de Cercetare al UE, infoormează Efimerida, potrivit Rador.

În circa 12 țări din Europa s-au produs incendii de pădure în 2022, iar mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele și afacerile. Calvarul continuă pentru Grecia, Italia, Spania și Franța. În toate aceste țări există un risc mare de incendii de pădure.

În acest an, focul a distrus, în total, 6.007.310 de metri pătrați în țările UE. Conform datelor furnizate de Centrul Comun de Cercetare al UE, aceasta este a doua suprafață distrusă ca mărime de când a început ținerea evidențelor, în 2006. Un alt an dezastruos a fost 2017, când au ars 9.878.440 metri pătrați.

Precizăm că Centrul Comun de Cercetare al UE ia în calcul doar incendiile care depășesc o suprafață de 300 de metri pătrați, așa că dacă s-ar pune la socoteală și incendiile mai mici, atunci suprafață arsă totală ar fi mult mai mare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...