EXCLUSIV

Replica lui Mihai Găinușă la Legea impozitării bacșișului: ”O să impoziteze și banii din colindat”. De ce doarme mereu de Revelion și nu se mai uită la Singur acasă.

Simona Ecovoiu 02.01.2023, 19:33
Replica lui Mihai Găinușă la Legea impozitării bacșișului: ”O să impoziteze și banii din colindat”. De ce doarme mereu de Revelion și nu se mai uită la Singur acasă.

Mihai Găinușă, gazda emisiunii de satiră ”Râsu-plânsu” (Canal 33), e om de televiziune de peste 25 de ani, dar, de Revelion, preferă să tragă un pui de somn. Nu e interesat de programul tv, nici măcar de celebra peliculă ”Singur acasă”, difuzată, an de an, cu audiențe-record, în România. În exclusivitate pentru Impact.ro, fostul cârcotaș ne-a spus și ce părere are despre impozitarea bacșișului, dar și despre eșecul României privind aderarea în Spațiul Schengen, subiectele fierbinți ale zilei.

”De Revelion petrec dormind, nu mă pasionează Revelioanele”

Mihai Găinușă, gazda emisiunii de satiră ”Râsu-plânsu” (Canal 33), aflată la ediția cu numărul 11, evită să butoneze telecomanda, de Sărbători. Nici pelicula ”Singur acasă”, cu audiențe-record, în România, an de an, nu mai prezintă pentru el vreun interes: ”Nu mă mai uit la ”Singur acasă!”. M-am uitat o singură dată. De ce să mă mai uit? În aproape 30 de ani nu s-a modificat nimic!”, susține el, cu umor, pentru Impact.ro.

Cum a petrecut în Noaptea dintre Ani? ”De Revelion petrec dormind. Dar pentru această perioadă am vreo 20 de filme de văzut și 5 cărți de citit. Și vine și sesiunea. Nu mă pasionează Revelioanele”, a mai adăugat el, pentru Impact.ro

Mihai își continuă studiile, la 52 de ani: ”Fac un Master în Scenaristică, la Facultatea de Film, vreau să fac și film, să mă reprofilez”, ne-a mai spus vedeta tv.

”N-am intrat în Spațiul Schengen din cauza corupției din vămi, foarte mari”

Mihai Găinușă consideră că eșecul aderării României în Spațiul Schengen se datorează și politicienilor: ”N-am intrat în Schengen din cauza politicienilor noștri, foarte slabi. Și a corupției din vămi, foarte mari”.

El însă face haz de necaz, în stilu-i caracteristic, pe seama ”Legii privind impozitarea bacșișului”, recent promulgată, și care prevede ca bacşişul, de cel mult 15% din valoarea consumației, să fie înregistrat pe nota de plată, dar şi pe bonul fiscal: ”Sunt convins că, din bacșișul luat de stat, Guvernul va face primul spital public construit după Revoluție. Asta dacă nu dă bacșișul la pensii speciale, ca de obicei. După taxa pe bacșiș, Coaliția lui Jupuitu o să impoziteze și banii din colindat. Iohannis a promulgat legea PSD: statul eșuat primește, oficial, bacșiș”.

Nu a reușit încă să-și vândă vila de 545.000 de euro, de la Cheia: ”Nu las la preț!”

Nu a avut însă succes și în turism, ca om de afaceri. Resemnat, Mihai a scos la vânzare superba vilă ”Găinușa de munte”, de la Cheia, cu 9 camere și teren de peste 3.000 de mp, pentru care nu mai putea plăti utilitățile. Din păcate, după pandemie, i-a fost foarte greu să găsească un doritor. Cu toate acestea, nu lasă la preț: ”Vila e încă la vânzare, nu am găsit un doritor care să-mi ofere suma cerută. Nu las însă la preț. Mai mergem acolo, cu copiii, până o dăm. Poate, anul acesta, o vindem”.

Construită în 2007, pensiunea a fost scoasă la vânzare la prețul de 545.000 de euro, cu tot cu terenul de 3.800 mp și locurile de parcare, plus locul de joacă pentru copii. Vila are 9 camere, două terase, 9 băi, 8 balcoane, restaurant, centrală proprie, apă, canalizare, gaz. Puncte de interes în zonă sunt Muzeul Florilor, Mănăstirile Suzana și Cheia, iar la 50 de kilometri distanță se află superbul Brașov.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...