Regula de la care nu trebuie să se abată niciun angajat Lidl. Sistemul funcționează și la Kaufland

Ana Anitoiu 07.10.2021, 15:14
Regula de la care nu trebuie să se abată niciun angajat Lidl. Sistemul funcționează și la Kaufland

Fiecare angajat Lidl trebuie să respecte o regulă generală în toate magazinele din țară ale retailerului german. Același sistem funcționează și la Kaufland. Cei care sesizează abateri le pot raporta.

De la ce regulă nu trebuie să se abată niciun angajat Lidl

Mai exact, niciun angajat Lidl nu trebuie să se abată de la conceptul “Compliance” sau ”Conformitate”. Acesta înseamnă că fiecare angajat sau partener trebuie să respecte un set de reguli interne și să se conformeze tuturor prevederilor legale, printr-un comportament bazat pe etică, profesionalism și corectitudine.

”În acest sens, LIDL a implementat un Sistem de Management al Conformității care are drept principal obiectiv prevenirea unei eventuale încălcări a legislației care impactează activitatea companiei noastre cât și a procedurilor interne.

Avem de-a face cu o încălcare de Compliance dacă nu se respectă procedurile interne sau legislația aplicabilă referitoare la corupție, fraudă, utilizarea necorespunzatoare a informațiilor cu caracter personal, manipularea situațiilor financiare, încurajarea practicilor comerciale neloiale, etc

Pentru a putea identifica și împiedica încălcările de Compliance, depindem atât de angajații noștri cât și de clienții și partenerii noștri de afaceri. Dacă observați indicii privind o încălcare de Compliance puteți să le notificați prin diferite modalități”, au explicat reprezentanții Lidl.

Modalitățile prin care pot fi raportate încălcări al conceputului ”Compliance” sunt: trimiterea unor sesizări la responsabilul ”Compliance” sau folosirea sistemului online de notificări. Datele necesare sunt disponibile pe site-ul lidl.ro.

Regula de la care nu trebuie sa se abata niciun angajat Lidl. Sistemul functioneaza si la Kaufland
Clienti in fata unui magazin Kaufland

Kaufland le impune aceeași regulă angajaților săi

De asemenea, lanțul de magazine Kaufland le impune aceeași regulă angajaților săi. Avocatul confidențial, Managerul Intern de Compliance și sistemul de raportare online stau la dispoziția persoanelor care vor să raporteze nereguli, iar confidenţialitatea acestora este garantată.

”Examinăm cu atenție și în deplină confidențialitate toate sesizările de încălcare a principiilor Compliance, abaterile fiind pedepsite în mod corespunzător”, se arată pe site-ul Kaufland.

Lidl, un nou magazin în România

Retailerul german Lidl a investit într-un nou magazin în România. Mai exact, în Curtea de Argeș, pe locul unde s-a aflat o altă unitate din același lanț. Cel vechi a fost închis la începutul anului, din cauză că nu mai făcea față cerințelor actuale.

Printre facilitățile noului magazin Lidl se numără: sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezenţă şi sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalaţiile de climatizare, precum și staţia de încărcare pentru automobile electrice, unde au acces două mașini simultan.

Acest nou magazin are o suprafaţă de vânzare de peste 1.300 de metri pătrați și peste 90 de locuri de parcare. Vezi AICI mai multe detalii despre noul magazin Lidl din Curtea de Argeş!