EXCLUSIV

Regizorul filmului “O secundă”, cu Maia Morgenstern în rolul principal, face dezvăluiri din culise. Octavian Iacob: “Sper să nu intre nimeni în depresie!” VIDEO EXCLUSIV

Rebeka Pascu 26.04.2023, 15:28
Regizorul filmului “O secundă”, cu Maia Morgenstern în rolul principal, face dezvăluiri din culise. Octavian Iacob: “Sper să nu intre nimeni în depresie!” VIDEO EXCLUSIV

Filmul “O secundă” se va lansa, în sfârșit, în toamna acestui an! Regizorul Octavian Iacob, singurul român care a studiat la New York Film Academy, ne-a oferit detalii, în exclusivitate pentru Impact.ro, despre acest proiect atât de așteptat. În distribuția filmului figurează actori debutanți, dar și nume mari ale cinematografiei, precum Maia Morgenstern, Monica Davidescu și Constantin Cotimanis.

Regizorul filmului, singurul român care a absolvit New York Film Academy

Octavian Iacob, regizor și producător al filmului “O secundă”, a ales o temă mai puțin abordată în România: depresia. Filmul spune o poveste reală de viață, despre lupta cu această boală, despre ce se regăsește dincolo de ea, dar, mai ales, ce ne aduce în acest prag. Într-un interviu exclusiv pentru Impact.ro, producătorul ne-a spus totul despre filmul fenomen al anului 2023!

Impact.ro: Știm că ai regizat un film. Spune-ne despre acest proiect!
Octavian Iacob: Este primul meu film. Suntem în producție, în acest moment, cu el. Încercăm să îl promovăm. Este o surpriză, pentru că presa l-a denumit “Filmul Fenomen al anului 2023”, așa că trebuie să ne ridicăm la standardele acestea.

Impact.ro: Cum a început această pasiune pentru tine?
Octavian Iacob: Totul a început cu mult timp în urmă. Acum 15 ani, dar totul s-a concretizat în 2018, atunci când am absolvit New York Film Academy, am fost singurul român care a absolvit acolo. E o poveste mai lungă, dar, de acolo, a început.

Regizorul filmului “O secundă”, cu Maia Morgenstern în rolul principal, face dezvăluiri din culise. Octavian Iacob: “Sper să nu intre nimeni în depresie!”. VIDEO EXCLUSIV
Afișul filmului „O secundă”.

Maia Morgenstern și Monica Davidescu fac parte din distribuție

Impact.ro: Cât de greu a fost să te ocupi de o întreagă echipă?
Octavian Iacob: Pasiunea spune totul, în funcție de ceea ce vrei să faci în viață. În România, e destul de greu, nu este imposibil, dar este interesant că întâlnești oameni cu care poți să faci treabă bună. Riscul era mai mare să nu iasă, pentru că în România este greu să faci rost de buget, e un drum complicat, anevoios, și, atunci, premisele ca să iasă ceva mediocru sunt destul de mari. Într-un final, am reușit să facem un produs extrem de calitativ, cum nu s-a mai făcut până acum în țară, o să fie ceva nou.

Impact.ro: Ce poți să ne spui despre actorii din film?
Octavian Iacob: Am onoarea ca, la debut, să îi am în film pe Maia Morgenstern, Constantin Cotimanis, Monica Davidescu. Sunt oameni excepționali, care au crezut în ideea mea. Au vrut să vină, pentru că avem un scenariu și o poveste diferite. Emoția este pe umerii mei.

Tema filmului: depresia psihotică

Impact.ro: Când va fi lansarea?
Octavian Iacob: Noi sperăm să fie în toamnă, depinde. Octombrie ar trebui să fie luna noastră.

Impact.ro: Despre ce este filmul și cum te-ai inspirat să gândești, astfel, scenariul?
Octavian Iacob: După pandemie, cam toți am văzut cum e depresia. Este inspirat din fapte reale, chiar și din viața mea. Este vorba despre “depresia psihotică” și vedem viața unui filantrop. Este de origine română, crescut în Canada, vine înapoi, în țară, are pozele perfecte pe social media, viața perfectă, pe care o vedem, dar noi nu știm, de fapt, ce se ascunde în spatele acestui om. Este o traumă, o dramă mult mai mare! Este un film de acțiune, foarte interesant. Sper să nu intre nimeni în depresie după vizionare.

VIDEO: Daniel Bălan

Urmăriți Impact.ro și pe