Record absolut de infectări Covid-19 în Franța. Peste jumătate de milion de cazuri într-o singură zi

Cătălina Burghelea, Ana Chivu 26.01.2022, 11:06
Record absolut de infectări Covid-19 în Franța. Peste jumătate de milion de cazuri într-o singură zi

Coronavirusul continuă să umple spitalele din Franța. Hexagonul are peste jumătate de milion de cazuri de infectări cu Sars-Cov-2 într-o singură zi, pe fondul răspândirii tulpinei Omicron. Astfel, țara a stabilit un nou record naţional de infectări în timpul pandemiei de coronavirus. În prezent, Franța are cele mai mari rate de infectări din orice țară europeană.

Record de cazuri noi COVID-19 în Franța

Pandemia de coronavirus este încă deosebit de puternică în Franța, cu un nou record doborât marți, 25 ianuarie 2022: 501.635 de cazuri noi au fost înregistrate în 24 de ore, conform ultimelor date comunicate de autorități.

Personalul sanitar francez a anunțat 501.635 de infectări noi, în ultimele 24 de ore. Datele indică un nou record de cazuri zilnice. Peste 30.000 de persoane sunt internate în spitalele din Franța, cel mai mare număr din noiembrie 2020.

Numărul deceselor într-o singură zi este deosebit de mare. S-a ajuns la 363 de morți în Franța, în ultimele 24 de ore, cu 75 mai multe decât marțea trecută.

Tulpina Omicron, vinovată pentru majoritatea infectărilor

Varianta sud-africană Omicron reprezintă 95% din totalul cazurilor de COVID-19 confirmate în Franţa, o ţară cu o populaţie de 67 de milioane de locuitori. Noua tulpină extrem de contagioasă, care alimentează cel mai recent val pandemic, este considerată a fi mai puțin periculoasă decât Delta. 363 de francezi au murit din cauza virusului, în ultimele 24 de ore, ducând numărul total de decese cauzate de Covid în Franța la 129.489.

Cât rezistă Omicron pe suprafețe sau pe piele

Noi măsuri anti-coronavirus în Hegaxon

Cele mai recente date au venit după ce noile reguli Covid au intrat în vigoare, luni, 25 ianuarie, în Franța. Oamenii trebuie acum să fie vaccinați împotriva Covid-19 pentru a intra în baruri, restaurante, trenuri și avioane. Un test negativ pentru coronavirus nu va mai fi suficient pentru a avea acces la unele activități de agrement, evenimente sau călătorii pe distanțe lungi.

Modul în care Franța iese din valul actual este considerat crucial în alegerile prezidențiale din aprilie, la care președintele Emmanuel Macron este așteptat să candideze, deși încă nu și-a declarat candidatura.

Circulația SARS-CoV-2 rămâne la un nivel foarte ridicat, varianta Omicron fiind majoritară.

„Valul Omicron nu s-a încheiat”, ci „este diferit” de precedentul, a explicat Jean-François Delfraissy, președintele Consiliului Științific, marți, 25 ianuarie, pe franceinfo. „Este o variantă mult mai transmisibilă, dar semnificativ mai puțin severă. Vom suferi mult până la jumătatea lunii martie”, a continuat oficialul.

Ce nu mai au voie să facă francezii nevaccinați sau persoanele care nu sunt vindecate

Pentru a limita creşterea numărului mare de infectări, Guvernul francez a implementat mai multe restricţii ce-i vizează pe nevaccinați și pe cei care nu s-au vindecat încă după infectarea cu noul coronavirus. Astfel, începând cu această săptămână, nu vor mai putea intra în restaurante, baruri, instituţii culturale, trenuri care parcurg distanţe lungi şi la evenimente sportive. Până acum, accesul era posibil dacă prezentau doava unui test anti-COVID-19 cu rezultat negativ.

În ciuda volumului mare de cazuri, prim-ministrul Jean Castex a anunțat, săptămâna trecută, un calendar pentru ridicarea restricțiilor în Franța, începând cu 2 februarie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...