Recensământ 2022. Noi puncte de recenzare pentru români, deschise în stațiile de metrou din sectorul 6. Anunțul oficial al Metrorex

Andra Daoud 18.07.2022, 16:42
Recensământ 2022. Noi puncte de recenzare pentru români, deschise în stațiile de metrou din sectorul 6. Anunțul oficial al Metrorex

Bucureștenii care nu au apucat să se recenzeze mai au o șansă zilele acestea. Metrorex a anunțat deschiderea unor puncte fixe, în incinta stațiilor de metrou, unde oamenii pot veni să completeze chestionarul, astfel încât să nu ia amendă. A doua etapă a procesului de recenzare ar fi trebuit să se încheie duminică, însă autoritățile au decis să o prelungească cu o săptămână.

Noi puncte de recenzare, în stațiile de metroul din sectorul 6

Recensământul 2022 ar fi trebuit să se încheie duminică, 17 iulie, însă pentru că procesul de colectare a datelor nu a decurs conform așteptărilor, autoritățile au hotărât să mai prelungească termenul cu o săptămână. În acest context, în București, Primăria sectorului 6 a organizat mai multe puncte de recenzare, în incinta unor școli, instituții publice, spații care aparțin administrației locale, dar și în incinta stațiilor de metrou.

În Capitală, la începutul lunii iulie, puțin peste jumătate din populație participase la recensământ, așa că în ultima etapă, autoritățile au deschis mai multe puncte fixe, unde bucureștenii care nu au completat chestionarul online și nici nu au primit recenzorul acasă pot merge pentru a finaliza procesul. INS a cerut sprijinul primăriilor pentru a grăbi procesul, iar în sectorul 6 au fost inițial organizate 8 astfel de puncte fixe.

Pentru că nu au putut face față, din cauza valului de oameni și s-au format cozi imense, Primăria a decis să deschidă noi puncte de recenzare și să apeleze la recenzori voluntari. Astfel, luni și marți sunt deschise încă 22 de puncte fixe, pe lângă cele 8 deja existente.

Ce scrii în formularul de recensământ 2022 dacă nu stai la adresa din buletin
Recensamantul populatiei se incheie pe 24 iulie 

În ce stații de metrou sunt amenajate puncte fixe de recenzare

„30 de centre, puncte fixe de recenzare! În școli, la metrou, în parcuri, acolo unde va este la îndemână, aproape de dumneavoastră. Deși am fost mereu Sectorul care a deschis cele mai multe centre fixe de recenzare, nu ne-am așteptat la acest flux mare de oameni. Văzând că oamenii vin în continuare în număr mare, ne-am mobilizat peste weekend și astăzi deschidem centre noi, acum vom avea 30. Cu scaune, umbră, apă rece”, a transmis primarul Ciprian Ciucu.

Punctele fixe de recenzare sunt distribuite pe raza sectorului 6, în zone tranzitate și sunt deschise în fiecare zi între orele 9:00 și 21:00. Punctele din stațiile de metrou sunt în curs de amenajate luni, urmând a fi deschise marți și vor rămâne deschise până la finalul procesului de recenzare, adică până pe 24 iulie.

„Având în vedere că metroul este una dintre principalele soluții de transport pentru București, Metrorex vine în sprijinul publicului călător și oferă sprijin pentru recenzare. La solicitarea Primăriei Sectorului 6, punem la dispoziție spații pentru recenzare în Sectorul 6, în următoarele stații: Favorit, Valea Ialomiței, Brâncuși, Râul Doamnei, Politehnică, Lujerului și Gorjului ”, a declarat Mariana Miclăuș, director general Metrorex.

Stațiile de metrou unde bucureștenii se pot recenza sunt, așadar:

Stația de metrou Favorit;
Stația de metrou Valea Ialomiței;
Stația de metrou Brâncuși;
Stația de metrou Râul Doamnei;
Stația de metrou Politehnica;
Stația de metrou Lujerului;
Stația de metrou Gorjului.

Lista cu punctele fixe de recenzare de pe raza municipiului București poate fi consultată AICI.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe