Realitatea „Zero COVID” în China comunistă. Oamenii sunt ținuți în tabere de carantină, în care femeile însărcinate și copiii stau în containere (Video)

Beatrice Dumitru 12.01.2022, 13:57
Realitatea „Zero COVID” în China comunistă. Oamenii sunt ținuți în tabere de carantină, în care femeile însărcinate și copiii stau în containere (Video)

China nu se abate de la strategia „Zero COVID” și ia măsuri draconice pentru a pune capăt epidemie de coronavirus. Autoritățile au construit tabere de carantină, unde oamenii sunt ținuti în containere, cu paturi de lemn și toalete foarte mici. 20 de milioane de persoane sunt sub reguli stricte de izolare, înaintea Jocurilor Olimpice din luna februarie.

China ține oamenii în tabere de carantină

Țara comunistă face orice pentru a eradica virusul SARS-CoV-2, în ciuda avertismentelor că varianta mai infecțioasă Omicron face imposibilă o strategie „Zero COVID”, chiar și cu măsurile draconice la care apelează Beijingul.

Imagini distribuite pe rețelele de socializare arată tabere de carantină imense, cu containere înghesuite care găzduiesc oamenii suspectați de Covid-19, unde sunt forțați să rămână până la două săptămâni. Se crede că femeile însărcinate, copiii și bătrânii se numără printre cei trimiși în lagărele din Xi’an.

Oamenii au fost duși în tabăra de carantină cu autobuze și lasăți acolo timp de câteva ore, o imagine a unui bărbat care stă singur noaptea în timp ce așteaptă să fie mutat în tabără a devenit virală pe rețelele sociale chineze, relatează Daily Mail.

20 de milioane de persoane sunt carantinate în China

În prezent, un total de 20 de milioane de persoane sunt închise în casele lor, după ce orașele Anyang și Yuzhou, alături de Xi’an, cu 13 milioane de locuitori, sunt carantinate și oamenii nu-și pot părăsi locuințele nici pentru a cumpăra alimente.

Carantinarea orașului Anyang, care găzduiește 5,5 milioane de oameni, a fost anunțată luni seara, după ce au fost raportate două cazuri de Covid cu variantă Omicron. De aceea, oamenii nu au voie să iasă din casă, iar magazinele au fost închise, cu excepția celor care vând produse de primă necesitate.

Nu este clar cât va dura această situație din Anyang, deoarece carantinarea a fost anunțată ca o măsură pentru a facilita testarea în masă a rezidenților, o procedură standard în strategia Chinei de identificare și izolare cât mai rapidă a persoanelor infectate.

Lockdown-urile sunt cele mai ample de la închiderea orașului Wuhan și a restului provinciei Hubei, la începutul anului 2020, atunci când a izbucnit pandemia. Apropierea debutului Jocurilor Olimpice de iarnă, care se vor deschide pe 4 februarie la Beijing, și apariția Omicronului au readus blocajele în încercarea de a elimina focarele de Covid și de a preveni răspândirea lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...