Reacția PSD la nominalizarea lui Florin Cîțu ca premier. Social-democrații sunt tranșanți

Redacția IMPACT 27.02.2020, 11:07
Reacția PSD la nominalizarea lui Florin Cîțu ca premier. Social-democrații sunt tranșanți

Desemnarea lui Florin Cîțu ca premier al României, de către președintele Klaus Iohannis, a stârnit diverse reacții din partea social-democraților. Președintele interimar al formațiunii politice a comentat, miercuri, decizia luată de către șeful statului. De asemenea, președintele s-a întâlnit, cu o zi în urmă, cu partidele parlamentare, pentru a putea desemna un nou candidat în această funcție.

Reacția PSD la nominalizarea lui Florin Cîțu ca premier

Decizia luată de către președintele Klaus Iohannis a fost una care i-a surprins pe mulți. Anunțul că Florin Cîțu este noul prim-ministru al României a venit în seara de miercuri, în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a susținut, că nu vede nimic care să îl recomande pe fostul ministru de Finanțe în această funcție. Mai mult, acesta a mai fost de părere că asistă la o glumă.

„În continuare cred că este o glumă. În primul rând este o sfidare la adresa Parlamentului. Domnul Cîțu a avut de două ori să-și ia avizul de la Parlament și de două ori a primit aviz negativ. Nu numai din partea parlamentarilor PSD a avut vot negativ. Ținând cont că dânsul a fost chemat în Parlament de multiple ori să dea explicații ce s-a întâmplat cu cele 10 miliarde de euro împrumutate în 3 luni și jumătate, ce se întâmplă cu economia… În afară de postările că este urmărit de spionii ruși, nu văd nimic care să îl recomande pentru așa ceva. Nici măcar pentru funcția de ministru al Finanțelor.”, a susținut Marcel Ciolacu, la Digi24.

Reacția PSD la nominalizarea lui Florin Cîțu ca premier. Social-democrații sunt tranșanți (2)
Marcel Ciolacu a avut o reacție tranșantă cu privire la alegerea lui Florin Cîțu ca noul premier al României

Social-democrații sunt tranșanți

La scurt timp după ce a fost desemnat de către Klaus Iohannis în funcția de premier al țării, Florin Cîțu a postat un selfie, pe contul oficial de Facebook. În fotografie, alături de fostul ministru de Finanțe apar colegii săi liberali. Printre ei pot fi remarcați și Rareș Bogdan, Ludovic Orban sau Raluca Turcan. „Mulțumesc pentru încredere. Vom face lucruri fantastice pentru TOȚI românii!”, a fost mesajul transmis de noul premier.

„Vom vota împotrivă. Vom vota sau ne abținem. E normal ca parlamentarii să voteze. Vom respecta Constituția ți legile țării, PSD face asta. Noi am lipsit de la un vot în urma unei sesizări la CCR, iar răspunsul a venit în ziua votului. Vom căuta toate pârghiile să ne apărăm de acest asalt, de a se îndrepta către anticipate. Vom avea o strategie, o avem, vom discuta cu colegii și alți lideri politici.”, a mai comentat președintele interimar al social-democraților, în seara de miercuri.

Urmăriți Impact.ro și pe