Reacţia lui Florin Cîțu după ce s-a aflat că aproape toate locurile din spitale de la ATI sunt ocupate

Ioana Bucur 12.09.2021, 16:32
Reacţia lui Florin Cîțu după ce s-a aflat că aproape toate locurile din spitale de la ATI sunt ocupate

În timp ce politicienii se joacă de-a moțiunea de cenzură, situația din spitalele din România devine din ce în ce mai îngrijorătoare. Care a fost reacția lui Florin Cîțu după ce s-a aflat că aproape toate locurile din secțiile de ATI sunt ocupate.

Tot mai mulți pacienți infectați cu SARS-CoV-2 sunt internați pe secțiile de ATI

Valul patru al pandemiei de Covid-19 aduce tot mai mulți români în spitale, infectați cu noul virus. Pe măsură de numărul cazurilor crește, unitățile medicale fac față din ce în ce mai greu.

Adrian Marinescu, managerul Institutului Matei Balș din București a dezvăluit că nu mai există locuri libere de terapie intensivă în spital, iar cele puține care se eliberează sunt ocupate imediat de pacienții cu forme severe care sunt deja în spital, în așteptare.

„Nu numai că nu sunt locuri la terapie intensivă, în momentul în care se eliberează aceste locuri, din diverse considerente, ele se ocupă cu pacienții cu forme severe tot din spital.

Ceea ce este și mai grav este că toate locurile din spital în momentul de față sunt ocupate, iar ceea ce se eliberează în prima parte a zilei se ocupă imediat, tocmai că sunt pacienți în așteptare și au nevoie de internare”, a precizat Adrian Marinescu, managerul Institutului Matei Balș.

Vești îngrijorătoare au venit și de la șeful DSU. Raed Arafat a afirmat că este posibil ca țara noastră să depășească pragul de 10.000 de infectări, la 24 de ore, în timpul valului patru.

„Eu pot spune că este posibil (n.r. depășirea a 10.000 de cazuri zilnic ), o să vedem. Avem de aceasta dată, totuși, un procent de persoane vaccinate și un procent de persoane trecute prin boală, avem 31% de vaccinați și mai avem cel puțin 15-20% care au trecut prin boală.

Putem să spunem că există oameni care chiar dacă se vor îmbolnăvi, nu vor veni la spital și nu vom avea același impact pe sectorul sanitar pe durată lungă. Față de valul trecut, avem arma (n.r. vaccinul), pe care nu o folosim”, a declarat Raed Arafat.

Reacţia lui Florin Cîțu după ce s-a aflat că aproape toate locurile din spitale de la ATI sunt ocupate
Florin Citu

Ce a cerut Florin Cîțu după ce s-a aflat că aproape toate locurile din spitale de la ATI sunt ocupate

Situația alarmantă din spitalele din România a ajuns și pe masa lui Florin Cîțu. În timpul unei videoconferințe la care au participat mai mulți miniștri, prefecți și alte autorități, premierul a cerut ca numărul de paturi ATI pentru Covid-19 să fie dublat la nivel național.

„Aș vrea să vorbim despre situația ATI, unde avem deja 600 de persoane. Ultima informare pe care o aveam era ca număr de paturi disponibile 860 de paturi. Aș vrea să revenim cât mai repede la 1.600 de paturi pentru secțiile ATI.

Dacă este nevoie și de intervenția mea, îmi spuneți, dar știu foarte bine că putem să ajungem la 1.600 de paturi. Aș vrea să-mi spuneți când și cum se va ajunge acolo, ca să nu fim luați pe nepregătite”, le-a spus premierul Cîțu participanților la videoconferință.

Premierul a recunoscut că evoluția epidemiologică este îngrijorătoare.

Urmăriți Impact.ro și pe