Reacția Kremlinului, după ce Joe Biden l-a numit „dictator criminal” pe Vladimir Putin. „Echivalează cu insulte personale”

Beatrice Dumitru 18.03.2022, 13:50
Reacția Kremlinului, după ce Joe Biden l-a numit „dictator criminal” pe Vladimir Putin. „Echivalează cu insulte personale”

Războiul dintre Rusia și Ucraina a devenit o dispută la distanță între Joe Biden și Vladimir Putin. Președintele american l-a atacat dur pe omologul său de la Kremlin, numidu-l „criminal de război” și „veritabil  ucigaș”, după ce armata rusă a atacat civilii ucraineni. Rusia a reacționat și i-a răspuns lui Joe Biden.

Rusia i-a răspuns lui Joe Biden

Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „criminal de război”, pe fondul intensificrii atacurilor ruse asupra Ucrainei. La doar o zi, președintele american a continuat atacurile la adresa omologului său rus. Putin este un „dictator criminal”, un „veritabil ucigaș care poartă un război imoral împotriva poporului Ucrainei”, a declarat Joe Biden în timpul conferinței anuale de Ziua Sfântului Patrick.

Moscova a reacționat și a precizat că vede și aude remarcile zilnice ale președintelui Joe Biden la adresa lui Vladimir Putin, care echivalează cu insulte personale, dar că nu vrea să spună cuvinte dure despre liderul de la Casa Albă, scrie CNN.

„Ținând cont de iritabilitatea, oboseala și pierderile de memorie ale președintelui Joe Biden, care duc la astfel de declarații agresive, nu vom avea o reacție dură la cuvintele sale pentru a nu provoca mai multă agresivitate”, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.


Șase țări au acuzat Rusia de crime de război

Rusia a reacționat și după ce Joe Biden l-a numit pe președintele rus „criminal de război”, o escaladare semnificativă a retoricii sale de condamnare a acțiunilor militare rusești împotriva Ucrainei. Kremlinul a intervenit și a afirmat că aceste comentarii sunt „absolut inacceptabile și impardonabile”.

Și secretarul american de stat, Antony Blinken, a spus că este de acord cu declarația președintelui Joe Biden, care l-a făcut „criminal de război” pe Vladimir Putin.

Vladimir Putin este în spatele crimelor de război. În cele din urmă, Curtea Penală Internațională este în măsură să decidă cine este sau nu criminal de război și stă în competența noastră să aducem dovezile”, a declarat Liz Truss, secretarul de Externe al Marii Britanii.

Șase țări, mai exact, Regatul Unit, SUA, Franța, Albania, Irlanda și Norvegia au acuzat Rusia de crime de război în Ucraina după atacurile armatei de la Moscova împotriva civililor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...