Reacția dură a Rusiei după vizita oficialilor europeni în Ucraina. Declarațiile ironice ale lui Dmitri Medvedev la adresa președinților

Stan Filon 16.06.2022, 18:34

Rusia a avut o reacție dură, după vizita mai multor înalți demnitari în Ucraina. Cel care a oferit o primă reacție a fost chiar fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev. Acesta a luat în derâdere vizita făcută de președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și premierul italian Mario Draghi în Ucraina. Oficialul rus spune că vizita celor trei nu are nicio valoare, dar își termină mesajul cu o amenințare.

Reacția dură a Rusiei după vizita oficialilor europeni în Ucraina

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, omul de încredere al lui Vladimir Putin, a luat peste picior vizita liderilor europeni la Kiev. Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei a spus despre vizita lui Macron, Scholz si Draghi, pe care îi numește „iubitori de broaşte, cârnaţi şi spaghete”, că este egală cu zero, notează dpa, citată de Agerpres.

Oficialul rus lasă să se înțeleagă că Europa le-a oferit ucrainenilor „obuze vechi” și, mai mult decât atât, a sugerat că cei trei se îmbată cu „horilka”, vodca ucraineană. Mesajul postat de fostul președinte al Rusiei pe Twitter se termină însă cu o amenințare.

Reactia dura a Rusiei dupa vizita oficialilor europeni in Ucraina
Reactia dura a Rusiei dupa vizita oficialilor europeni in Ucraina

„Se vor întoarce acasă cu trenul, ca acum 100 de ani”

„Ei au promis din nou Ucrainei aderarea la UE şi obuziere vechi, apoi, îmbuibaţi cu horilka, se vor întoarce acasă cu trenul, ca acum 100 de ani. Cu toate acestea, ei nu vor aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie”, a scris joi pe Twitter Medvedev.

Dmitri Medvedev a fost preşedinte al Rusiei în perioada 2008-2012 şi premier între 2012 şi 2020, iar în prezent deține funcţia de vicepreşedinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei.

Liderii europeni prezenți la Kiev au mers împreună cu președintele Volodimir Zelenski la Irpin, un oraș de lângă Capitală, puternic afectat de bombardamentele rusești. Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi au putut vedea efectele distrugerilor provocate de atacurile armatei ruse.

„Nu există cuvinte care să descrie tragedia inimaginabilă și distrugerile îngrozitoare pe care le-am văzut astăzi în Irpin. Fac un nou apel ferm ca toți rușii responsabili să fie trași la răspundere de justiția penală internațională, pe care România o susține pe deplin”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter, după vizita la Irpin.

Urmăriți Impact.ro și pe