Rata de infectare în Ilfov a depăşit pragul de 8 la mie. De când intră în vigoare noile restricţii

Stan Filon, Mihai Roșoiu 26.03.2021, 19:32
Rata de infectare în Ilfov a depăşit pragul de 8 la mie. De când intră în vigoare noile restricţii

Rata de infectare în Ilfov a depăşit pragul de 8 la mie și este cea mai mare din România, așadar noile restricţii impuse de Guvernul României urmează să se aplice de duminică. Acestea ar fi trebuit să intre în vigoare de vineri, dar premierul Florin Cîțu a amănat cu două zile decizia.

Rata de infectare în Ilfov a depăşit pragul de 8 la mie

De duminică, Ilfovul va aplica noile restricții impuse de autorități atunci când incidența cazurilor de coronavirus depășește 7,5 la mia de locuitori. Mai mult de jumătate dintre localitățile din județul Ilfov sunt deja în carantină. Până acum, se afla în carantină mai multe localități din Ilfov: Clinceni, Dobroești, Bragadiru, Chiajna, Cornetu, Otopeni, Berceni, Brănești, Popești Leordeni, Tunari, Domnești, Jilava, Pantelimon, Voluntari, Chitila, Ciorogârla, Jilava și Măgurele, cărora li se alătură Balotești, Mogoșoaia, Snagov și Ștefăneștii de Jos, după ce rata de infectare a depășit pragul de 7 la mia de locuitori.

Secretarul de Stat rad Arafat a făcut joi seara publice noile restricții menite să stopeze răspândirea noului virus. S-a stabilit că în localitățile în care rata de infectare depășește 7.5 la mia de locuitori se vor aplica următoarele restricții:

  • Carantina de noapte începe de la ora 20.00 și ține până la ora 05.00 pe tot parcursul săptămânii.
  • Magazinele de tip supermarket se închid de la ora 18.00 în fiecare zi.
  • Sălile de fitness își suspendă activitatea
  • În momentul în care rata de infectare din localitate scade sub 7, măsurile nu se vor mai aplica.
Rata de infectare în Ilfov a depasit pragul de 8 la mie
Rata de infectare în Ilfov a depasit pragul de 8 la mie

De când intră în vigoare noile restricții

Noile restricții din Hotărârea CNSU trebuia să intre în vigoare de vineri, însă s-a decis ca acestea să fie aplicate de duminică, a anunțat premierul Florin Cîțu. „Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Bucureștiul pare să se îndrepte cu pași repezi spre 7,5 la mia de locuitori. Capitala ocupă locul doi, cu o rată de 6,67, iar pe locul trei se află judeţul Timiş, care raportează o incidenţă de 6,08. Bucureștiul a înregistrat în ultimele 24 de ore 1.286 de cazuri noi de COVID, în scădere după recordul înregistrat în ziua precedentă, 25 martie, când au fost raportate 2.171 de cazuri. Pe locul următor se află județul Cluj, unde au fost înregistrate 353 de noi infectări în ultimele 24 de ore, iar județul Timiş se află pe locul 3, cu 346 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...