Răsturnare de situație în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Se mărește pedeapsa la TAS?

Mihnea Tălău 21.09.2023, 19:34
Răsturnare de situație în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Se mărește pedeapsa la TAS?

Suspendată pentru dopaj pentru o perioadă patru ani de către Agenția Internațională pentru Integritatea în Tenis (ITIA), Simona Halep spune că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne această măsură, pe care o consideră nedreaptă. Decizia sa este însă una cu două tăișuri.

Simona ar putea primi, la TAS, o pedeapsă şi mai mare

Un expert antidoping afirmă însă că în urma unei contestații, sportiva din Constanța ar putea primi o pedeapsă şi mai mare.

Fostul șef al programului de antidoping al ATP și CEO al Autorității Sportive antidoping din Australia, Richard Ings, susține că pedeapsa primită de Simona Halep din partea ITIA este una norocoasă.

„Bazându-mă pe decizia detaliată, a fost norocoasă că a primit o suspendare de doar patru ani. Acolo (n.r. – la TAS), cazul va fi reaudiat, o judecată diferită este posibilă, inclusiv o majorare a pedepsei”, a spus Richard Ings.

Chiar în tenis există un astfel de precedent. Astfel, în 2018, italianca Sara Errani a fost suspendată 10 luni, după ce a mers la TAS, în urma suspendării primite pentru dopaj cu letrozole. Înainte de a merge la Tribunalul de la Lausanne, Sara Errani primise o suspendare de doar două luni, scrie RomâniaTV.ro.

Citește și: Simona Halep ajunge din nou la tribunal. Vrea să ceară despăgubiri de milioane de dolari

Veste cumplita pentru Simona Halep

Sportiva nu s-a adresat încă la TAS

Până la această oră Simona Halep nu a făcut  apel la TAS. Avocatul său, Bogdan Stoica, a adus și explicațiile necesare.

„Avem un termen de 21 de zile de la momentul când tribunalul Sport Resolutions va comunica în mod oficial hotărârea integrală. Prin hotărâre integrală nu trebuie să înțelegeți că se va comunica altceva decât a apărut în spațiul public, ci doar sunt niște elemente administrative cu care trebuie completată hotărârea respectivă. Pentru moment analizăm și noi argumentația tribunalului, evident, după cum vă dați seama, trebuie să răspundem tuturor acestor argumente”, a declarat Bogdan Stoica.

Halep depistată pozitiv cu o substanță interzisă

În august 2022, Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, Roxadustat chiar în cadrul turneului US Open, după înfrângerea surprinzătoare în primul tur împotriva Dariei Snigur.

Ulterior, a fost acuzată și de „neregularități” în pașaportul sportiv biologic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...