Raed Arafat trebuie să dea explicaţii. Lucian Bode, ministrul de Interne, deranjat de deciziile luate de şeful DSU

Cristian Cojocaru 17.02.2021, 17:04
Raed Arafat trebuie să dea explicaţii. Lucian Bode, ministrul de Interne, deranjat de deciziile luate de şeful DSU

Cazul femeii de la Constanța care s-a aruncat în gol de la etajul șase din cauza unui incendiu a creat consternație atât printre oficiali cât și pentru cetățeni. Lucian Bode este unul dintre oficialii pentru care Raed Arafat urmează să dea explicaţii.

Raed Arafat trebuie să pregătească explicaţii

Secretarul de stat Raed Arafat a intrat în vizorul ministrului de Interne dar și al mai multor pompieri. Aceștia aduc acuzații cu privire la gestiunea achizițiilor DSU, astfel că doar patru județe beneficiază de perne speciale pentru a ateriza cei care sunt prinși într-un incendiu și sunt nevoiți să sară de la înalțime.

 „Este inadminsibil ca Inspectoratele pentru Situații de Urgență  să nu fie dotate cu pernă. Azi i-am solicitat pe cei de la ISU să-mi prezinte ce ar însemna să achiziționeze pentru fiecare județ în parte câte o pernă. Ar fi 40.000 de euro pe județ. Acum sunt 4 în toată țara. Le-am spus colegilor de la DSU să demareze de urgență achiziția unor perne de acest fel.

Am văzut prima comunicare și am observat ulterior mai multe neconcordanțe în ce spun cei de la ISU. Cei responsabili vor trebui să răspundă în fața organelor de anchetă. Mi se pare anormal ca inspectoratele să nu fie echipate cu perne. Cu dânsul am vorbit (n.r. Raed Arafat) și va spune de ce nu au achizițonat acele perne”, a spus Lucian Bode, ministrul de Interne.

Cazul femeii de la Constanța care s-a aruncat în gol de la etajul șase din cauza unui incendiu a creat consternație atât printre oficiali cât și pentru cetățeni
Cazul femeii de la Constanța care s-a aruncat în gol de la etajul șase din cauza unui incendiu a creat consternație atât printre oficiali cât și pentru cetățeni

Un grup de pompieri acuză că ramificațiile sunt mult mai adânci

Pe un site dedicat al pompierilor, Agendapompierului apare o acuzație gravă adusă lui Raed Arafat cu privire la achiziții. Pompierii acuză că acest ”concept SMURD este propulsat la extrem pentru a face imagine unui distins domn”.

”Constanța… o pată neagră în istoria pompierilor. O nouă pată neagră… Nu știu cum se face dar de câțiva ani încoace, poate e doar o banală coincidență, cam de când conceptul „SMURD” e propulsat la extrem pentru a face imagine unui distins domn care se laudă că a pus șaua pe caii din Dealul Spirii, istoria pompierilor se scrie cu sânge.

Sânge de oameni nevinovați. Sânge de cetățeni nevinovați dar și sânge de pompieri nevinovați care cad secerați sub povara supra-sarcinilor ce le sunt aruncate în spate pentru gloria Departamentului pentru Situații de Urgență ”, se arată în postarea de pe siteul Agendapompierului.ro

În cadrul aceluiași text, se recunoaște revolta publică, revoltă formată pe bună dreptate. Postarea continuă menționând ” Morții se adună grămadă lângă tronul de pe care relaxat ne face cu mâna distinsul Raed Arafat. #Colectiv, #Piatra Neamț, #Balș… Omul știe una și bună că visul lui, SMURD, trebuie să se dezvolte. La fel și achizițiile la fel de îndoielnice ca și tehnica nouă. Doar că, atunci când faci din rahat bici, riști să nu pocnească sau să te stropească pe costum.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI