Raed Arafat avertizează toți românii care vor să petreacă de Revelion: „Veniţi că va fi petrecere discretă şi nu va vedea nimeni”

Cristian Cojocaru 15.12.2020, 10:29
Raed Arafat avertizează toți românii care vor să petreacă de Revelion: „Veniţi că va fi petrecere discretă şi nu va vedea nimeni”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, avertizează toți românii care vor să petreacă de Revelion. Deși anterior, acesta a făcut recomandări cu privire la situația pandemică în preajma sărbătorilor de iarnă, sufletul petrecăreț al românilor l-au determinat să revină cu noi declarații.

Raed Arafat avertizează românii cu dor de petreceri

Arafat i-a sfătuit pe români ca în perioada următoare, cea a sărbătorilor de iarnă, să evite pe cât de mult posibil, petrecerile de Revelion și să petreacă în familie. Acest lucru ar face posibil ca numărul de cazuri sa nu izbucnească la începutul lui ianuarie. Nu este prevăzut un număr maxim de persoane, cu atât mai mult că este vorba despre spațiul privat, însă cere românilor să respecte măsurile impuse de către autorități.
Șeful departamentului pentru Situații de Urgență vorbește de faptul că populația poate veni cu un real și imens sprijin dacă respectă regulile, dreptul dovadă, acesta declară cifrele raportate în Sibiu.

„S-a văzut că 14 zile nu sunt suficiente (pentru o reducere a ratei de infectare care să facă posibilă ieşirea din carantină a unei localităţi, n.r.). Au fost necesare între 21 şi 29 de zile (…) Acest lucru nu putea avea loc decât cu sprijinul populaţiei. Vreau să mulţumesc celor care au participat cu noi în acest efort (…) Sibiu a intrat în carantină pe 16 noiembrie cu 13,43 la mie şi a ieşit în 13 decembrie, cu 4,86 la mie. La Zalău, s-a intrat cu 9,96 şi s-a ieşit cu 3,52. Similar, la Bistriţa, la Baia Mare”, a menţionat Raed Arafat.

Arafat a dorit să transmită un mesaj și celor cu un suflet ”tânăr și neliniștit”, dispuşi să treacă prin riscuri imense, pentru a se distra de sărbători într-un mod inconștient. 
Arafat a dorit să transmită un mesaj și celor cu un suflet ”tânăr și neliniștit”, dispuşi să treacă prin riscuri imense, pentru a se distra de sărbători într-un mod inconștient.

”Vin colegii mei de la ordine publică”

El a menționat tuturor românilor ce trebuie făcut în perioada sărbătorilor pentru ca numărul de cazuri să nu înceapă din nou să fie în creștere. Arafat a dorit să transmită un mesaj și celor cu un suflet ”tânăr și neliniștit”, dispuşi să treacă prin riscuri imense, pentru a se distra de sărbători într-un mod inconștient.

”Nu există ‘petrecere discretă’ cu multe persoane, de Sărbători. Vin colegii mei de la ordine publică şi iau cele mai severe măsuri
Cât mai puțin contact, cât mai puţină mobilitate şi portul măştii (sunt recomandate în această perioadă) Am văzut invitaţii la petreceri: ‘Veniţi că va fi petrecere discretă şi nu va vedea nimeni’. Nu există aşa ceva! În secunda în care aceste petreceri se organizează şi se află de ele, eu sunt convins că vor interveni şi vor lua măsurile cele mai serioase împotriva celor care le organizează colegii mei de la ordine publică. E un risc major în aceste zile să organizăm petreceri şi dansuri în timpul sărbătorilor. Mai degrabă, să facem sărbători mai restrânse anul acesta şi să putem să ne bucurăm mai bine de ele anul viitor”, a spus Raed Arafat, potrivit antena3.ro

Urmăriți Impact.ro și pe