Raed Arafat anunță reguli clare după 15 mai. Ce se va întâmpla cu circulația la metrou

Redacția IMPACT 04.05.2020, 12:54
Raed Arafat anunță reguli clare după 15 mai. Ce se va întâmpla cu circulația la metrou

Data de 15 mai vine cu o relaxare a restricțiilor impuse de autorități, însă multe din activitățile uzuale, precum circulația cu mjloacele de transport în comun nu vor mai fi la fel. Raed Arafat a transmis că se lucrează la mai multe scenarii pentru a se putea reduce riscul de îmbolnăvire, după data de 15 mai.

Ce măsuri s-ar putea adopta, după data de 15 mai

Raed Arafat, șeful DSU, a discutat, într-o intervenție la Digi 24 despre posibile măsuri care s-ar putea implementa după jumătatea acestei luni, pentru a se limita contactul din zonele aglomerate ale orașelor. Arafat a subliniat însă că aceste măsuri sunt încă în analiză.

Masca ar putea fi obligatorie în mijloacele de transport în comun. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Masca ar putea fi obligatorie în mijloacele de transport în comun. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Astfel, pentru evitarea aglomerației de la metrou, este posibil ca cei care optează pentru acest mijloc de transport în comun, în București, să intre pe rând în stațiile de metrou. Pentru acest lucru, ar fi necesar o suplimentare a numărului de vagoane, spune secretarul de stat în MAI.

„Dacă ating suprafețe necunoscute, am pus mâna, când m-am urcat în mașină am scos dezinfectantul, pe bază de alcool. Este și spălatul cu apă și săpun, minim 20-30 de secunde, că nu toată lumea are bani pentru dezinfectant, cum vii de la metrou, de afară, imediat te-ai spălat”, a spus Arafat.

Important de precizat este faptul că masca ar putea să devină obligatoriu de purtat, mai ales în mijloacele de transport în comun.

„Când folosim mijlocul de transport în comun, să folosim masca. Dacă nu ai mască, şoferul autobuzului să nu te lase să urci. Aşa este normal. Dacă mergi cu maşina personală, nu trebuie să porţi mască, dar dacă iei pe cineva de la muncă, atunci şi tu, şi el trebuie să purtaţi. Una dintre soluţii pentru evitarea aglomeraţiei la metrou este să crească numărul mijloacelor de transport. E posibil să intrăm la metrou pe rând”, a mai adăugat Șeful DSU.

Raed Arafat spune că măsurile de relaxare vor fi introduse gradual şi autorităţile vor observa impactul acestora.