Raed Arafat a făcut anunțul. Când trebuie să porți mască în mașina personală

Când se impune să purtăm mască de protecție în mașina personală Sursă foto - Pexels

Secretarul de stat, Raed Arafat a explicat într-un interviu la Digi24 care sunt situațiile în care se impune purtarea măștii de protecție în mașina personală. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență apreciază totuși gestul cetățenilor de a alege mașina în detrimentul transportului în comun.

Mașina personală, alegere ideală în pandemie

Raed Arafat laudă inițiativa românilor de a circula cu precădere cu ajutorul mașinilor proprii. Astfel, spune medicul, se evită supraaglomerarea transportului în comun. Totuși, Arafat este conștient că asta presupune îngreunarea traficului. Această opțiune este însă una avantajoasă în situația de față, a pandemiei.

Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj.

De asemenea, Arafat menționează că înlocuirea pentru moment a transportului public limitează posibilitatea de infectare.

Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate.

Pe de altă parte, Raed Arafat explică situațiile în care masca de protecție trebuie purtată și în mașina personală.

Călătoria împreună cu alte persoane poate impune purtarea măștii

Călătoria împreună cu alte persoane poate impune purtarea măștii

Masca de protecție, în mașina personală

Secretarul de stat atenționează cu privire la o situație specială. Acesta explică cum călătoria alături de alte persoane impune purtatea măștii de protecție în mașină. Astfel, cei care nu locuiesc în aceeași casă trebuie să se protejeze.

Ce vreau să subliniez e că dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască.

Totodată, Raed Arafat sfătuiește cetățenii să călătorească cu geamurile întredeschise atunci când au alături alte persoane. Acest timp de comportament este esențial și la drumurile parcurse cu taxi-ul.

Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă, a spus Raed Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI