Radio Trinitas, în atenția CNA, după ce un preot și-a exprimat detaliat părerea despre viol, act în care „ai consimțit și ți-a plăcut”

Stefan Daniel 23.07.2019, 17:16
Radio Trinitas, în atenția CNA, după ce un preot și-a exprimat detaliat părerea despre viol, act în care „ai consimțit și ți-a plăcut”

Radio Trinitas, care aparține Patriarhiei Române, a ajuns în atenția CNA după ce, în cadrul unei emisiuni, unui preot i s-a permis să-și exprime, cu lux de amănunt, părerea despre viol și relațiile intime dintre bărbat și femeie. O bună parte din afirmațiile preotului sunt halucinante, dar deloc surprinzătoare pentru cei care s-au obișnuit cu derapajele din cadrul Bisericii Ortodoxe.

Nu intru în detalii cu privire la postul de radio Trinitas, „afacerea” profitabilă a Patriarhiei Române. Este acel post radio care ar fi putut să fie unul cu adevărat cultural, dar care a devenit un fel de înlocuitor de Biblie pentru așa-zișii religioși, care preferă mai degrabă să asculte „cuvântului Domnului” ca pe o emisiune proastă de matinal, decât să ia contact direct cu ceea ce înseamnă religia creștină.

Nu întâmplător au afirmat cei de la Pagina de Media că Trinitas a ajuns „un post păcătos”. În cadrul ediției din 27 mai a unei emisiuni, a fost invitat preotul Vasile Răducă, pe care moderatorii l-au crezut ca fiind o minte luminată, un om foarte potrivit să-și dea cu părerea într-unele dintre cele mai sensibile chestiuni din orice societate.

Mentalitatea de Ev Mediu a fost la ea acasă, chiar dacă preotul a încercat să-și învelească explicațiile aproape perverse în niște termeni pseudo-științifici.

Ce vede un preot relația dintre o creștină și un musulman

Radio Trinitas, în atenția CNA, după ce un preot și-a exprimat detaliat părerea despre viol, act în care „ai consimțit și ți-a plăcut”

A fost realizată o sesiune de Q&A (întrebare și răspuns), în care ascultătorii adresează, pe rând, câte o întrebare care-i macină, iar preotul, acest guru al ortodoxiei și anatomiei, le va lumina mințile atinse de păcat.

La un moment dat, o femeie din Argeș a început să se plângă la preot că fiica sa e în concubinaj cu un bărbat de religie musulmană:

„Aaa, vai de noi! […] Doamnă, eu v-aș da două răspunsuri. Înainte de toate, rugați-vă… rugați-vă la Dumnezeu ca fata dumneavoastră să termine cu această relație. Tânărul respectiv este de altă religie dar, credeți-mă, eu, ca român, gândindu-mă la istoria de 500 de ani în care românii au stat sub turci, am, doamnă, îmi pare rău c-o spun, am mari rezerve față de anumite forme de intimitate cu anumite persoane.

Vă rog să rețineți că, în Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului, cât acest bărbat este capabil să aibă asemenea plăcere.”

Ce crede preotul despre relațiile intime cu prezervativ

Radio Trinitas, în atenția CNA, după ce un preot și-a exprimat detaliat părerea despre viol, act în care „ai consimțit și ți-a plăcut”
așa a primit Radio Trinitas „har” de la Preafericitul Daniel

Dar oamenii nu s-au oprit aici și, chiar și la vârsta înaintată pe ca o au, l-au bombardat pe preotul Vasile cu tot felul de întrebări de natură intimă, de parcă ar fi fost niște adolescenți din Evul Mediu care vor să afle cum se fac copiii. Părerea preotului despre relațiile intime cu prezervativ e savuroasă:

„În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare. În actul sexual, femeia primește ceea ce bărbatul este dator să-i ofere. Lichidul spermatic cuprinde o serie de substanțe chimice care neutralizează extrogenii pe care îi are organul femeii.

Femeia, spre exemplu, în perioada ciclului, este bombardată cu o cantitate extraordinară de extrogeni care sunt cancerigeni. O relație firească, normală, în limitele normalului între bărbat și femeie, îi aduce femeii sănătate, altfel, ea nu este decât excitată, masturbată, pur și simplu […].

Mai bine mai rar, dar cumsecade și să-i oferi soției ceea ce organismul ei are nevoie, din punct de vedere biochimic, decât să o masturbezi și să trăiești într-o succesiune de acte de masturbare de care să-ți fie, practic, scârbă și silă și rușine.”

Dar să vezi ce părere are preotul despre viol

În cazul violului, preotul are o viziune și mai „interesantă” și întreaga idee se centrează pe faptul că doar femeia este vinovată în cazul în care în urma violului, rezultă un copil:

„Sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate. Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul.

Drumul pe care spermatozoizii îl duc spre a întâlni ovocitul este un drum anevoios pentru spermatozoizi, care reușesc să penetreze peretele ovocitului la distanță de câteva ore – chiar 30 de ore – încât o persoană care a fost violată are suficient timp să meargă la medic, dacă vreți, la ginecolog, sau și ea, dacă e o persoană deșteaptă și, pur și simplu, prin măsuri igienice, să facă de așa manieră încât spermatozoidul să nu ajungă să atingă ovocitul și să realizeze fertilizarea.

Vă rog să rețineți: când e vorba de viol, este vorba de un viol la care au consimțit persoanele respective sau sunt în imposibilitatea de a interveni, prin măsuri igienice, încât să facă de așa manieră încât spermatozoizii să nu atingă ovocitul, care stă acolo, așa, ca-ntr-o floare, în trompele falopiene.”

Și încă ceva: Vasile Răducă este și profesor de teologie.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe