„Qatar? Pe aici?”. Cristiano Ronaldo va participa pentru a cincea oară la Cupa Mondială, la fel ca rivalul Lionel Messi

Sorin Barbu 30.03.2022, 10:46
„Qatar? Pe aici?”. Cristiano Ronaldo va participa pentru a cincea oară la Cupa Mondială, la fel ca rivalul Lionel Messi

Portugalia a învins cu 2-0 Macedonia de Nord și s-a calificat la Campionatul Mondial de anul acesta, găzduit de Qatar. Cristiano Ronaldo nu a reușit să marcheze, dar a fost unul dintre jucătorii care au dus greul acestei partide și a oferit pasa decisivă de la primul gol. Starul lusitan va participa pentru a cincea oară la o Cupă Mondială, la fel ca Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo, un nou duel cu Lionel Messi la Campionatul Mondial

Portugalia nu s-a calificat direct la Campionatul Mondial și a avut nevoie de două partide de baraj pentru a găsi drumul spre turneul din Qatar. În semifinale a învins Turcia cu 3-1, iar în finala barajului a trecut de Macedonia de Nord, echipa care a trimis acasă Italia lui Roberto Mancini. Lusitanii au câștigat duelul decisiv cu 2-0, prin golurile marcate de Bruno Fernandes, unul din pasa lui Cristiano Ronaldo.

Federația portugheză a publicat un mesaj haios după calificarea naționalei. Ronaldo apare într-o poză în care pare că întreabă: „Qatar? Pe aici?”.

Pentru atacantul lui Manchester United este a cincea participare la o Cupă Mondială, la fel ca rivalul Leo Messi care și-a condus naționala spre turneul final.

Cristiano Ronaldo și Leo Messi vor bifa cinci ediții consecutive ale Cupei Mondiale Din 2006, niciunul dintre ei n-a absentat de la World Cup. Pe lista jucătorilor care au participat la cinci Cupe Mondiale se mai află mexicanii Rafael Marquez (2002, 2006, 2010, 2014, 2018) și Antonio Carbajal (1950, 1954, 1958, 1962, 1966), dar și germanul Lothar Matthaus (1982, 1986, 1990, 1994, 1998). Portarul italian Gianluigi Buffon a fost în lot la cinci ediții, dar a jucat în doar patru.

Robert Lewandowski s-a calificat la Campionatul Mondial

De la Cupa Mondială de anul acesta nu va lipsi un alt star mondial. Robert Lewandowski a marcat un gol în partida Polonia – Suedia și și-a ajutat echipa să câștige cu 2-0.

„Mergem la Cupa Mondială! Bravo echipei, aplauze fanilor! Totul este posibil atunci când lupți până la capăt și crezi în victorie!”, a transmis Lewandowski, pe Instagram.

Urmăriți Impact.ro și pe