Putin, schimbat în ultimele zile. Ce spun cei care au văzut imaginile cu liderul rus

Andra Daoud 02.03.2022, 20:41

După șapte zile de când a dat ordin armatei ruse să invadeze Ucraina, Vladimir Putin a apărut la televizor complet schimbat. Liderul de la Kremlin s-a întâlnit cu guvernatorul orașului Sankt Petersburg, într-o întâlnire televizată, iar cei care au văzut imaginile nu au putut să nu remarce cât de transfigurat este Putin.

Putin, schimbat în ultimele zile

Cele 7 zile care au trecut de la izbucnirea războiului din Ucraina își spun cuvântul. Dacă Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, apare pe post cu mesaje de unitate și transmite că țara sa nu cedează, Vladimir Putin este complet schimbat în cele mai recente apariții televizate. Liderul de la Kremlin a avut o întrevedere cu guvernatorul orașului Sankt Petersburg, iar cei care au văzut imaginile au remarcat imediat schimbarea de pe chipul lui Putin.

Președintele rus este abătut și palid, iar unii au spus chiar că este cenușiu și umflat la față. Cel mai probabil, stresul și lipsa somnului din ultimele zile își spun cuvântul. Dacă în primele zile Putin apărea la televizor sigur pe el și cu un zâmbet perfid pe față, cu un discurs puternic și amenințător, de data aceasta lucrurile au stat diferit.

Nu numai că Putin a părut obosit și palid, dar nici nu prea a vorbit în timpul întrevederii televizate. Partenerul său de dialog a condus discuția, în timp ce liderul de la Kremlin doar a ascultat și a încuviințat din cap. În Sankt Petersburg și în alte orașe mari din Rusia au loc zilnic proteste împotriva războiului. Peste 6.000 de ruși au fost arestați de forțele de ordine, pe motiv că manifestau și scandau mesaje anti-război.

Putin, schimbat în ultimele zile. Ce spun cei care au văzut imaginile cu liderul rus
Vladimir Putin, în timpul întâlnirii cu guvernatorul orașului Sankt Petersburg

Atacul asupra Ucrainei a continuat

În a șaptea zi de război, unul dintre cele mai lovite orașe a fost Harkov. Cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața și 112 au fost rănite în timpul bombardamentelor din timpul nopții și dimineții, potrivit autorităților. O școală și un spital militar au fost bombardate de armata rusă, iar imaginile de la locurile atacurilor sunt dezolante.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că Rusia este pregătită să negocieze din nou cu reprezentanții Ucrainei, în această seară. „Spre seară, delegația noastră va fi acolo, îi vom aștepta pe negociatorii ucraineni. Sper ca aceștia din urmă să vină la negocieri”, a spus Dmitri Peskov, fără a preciza locul unde ar putea avea loc o nouă rundă de negocieri pentru pace, potrivit Le Figaro.

Primele negocieri între cele două părți implicate au avut loc în urmă cu câteva zile, însă fără niciun rezultat. Delegația ucraineană și cea rusă s-au întâlnit în Belarus, unde au discutat câteva ore bune, însă fără să ajungă la o concluzie.

Urmăriți Impact.ro și pe