Putin este „în război cu SUA și NATO”. Ce planuri de atac ar avea Rusia după invadarea Ucrainei

Beatrice Dumitru 04.04.2022, 15:39
Putin este „în război cu SUA și NATO”. Ce planuri de atac ar avea Rusia după invadarea Ucrainei

Vladimir Putin a invadat Ucraina și după cinci săptămâni de război Rusia nu și-a atins niciun obiectiv, dar a lăsat în urmă masacrul de la Bucha. Un fost apropiat al liderului de la Kremlin avertizează cu privire la următorii pași ai acestuia în „războiul cu NATO”, care ar putea să nu fie ultimul, dacă decide că a câștigat invazia din țara vecină.

Care ar fi următoarea mișcare a lui Vladimir Putin

Mihail Hodorkovski, un fost magnat al petrolului, a fost cel mai bogat om din Rusia până în 2003 când, din motive politice, Vladimir Putin l-a acuzat de crime financiare și l-a închis timp de zece ani. După ce a ieșit din închisoare, în 2013, el a devenit un critic dur al Kremlinului și al regimului liderului rus.

Fostul oligarh rus în vârstă de 58 de ani, aflat în exil, a prezis la începutul lunii trecute că invazia Ucrainei va pune capăt guvernării lui Vladimir Putin. Acum, susține că următorul pas al președintelui rus după războiul din Ucraina ar putea fi invadarea unor țări membre NATO.

Putin este „în război cu SUA și NATO”. Ce planuri de atac ar avea Rusia după invadarea Ucrainei
Mihail Hodorkovski a fost ținut 10 ani în închisoare de Vladimir Putin.

Trebuie să înțelegem că, în capul lui, Putin este în război, nu cu Ucraina. Este în război cu Statele Unite și NATO. A spus asta de mai multe ori. Propagandiștii săi au început deja să pregătească societatea rusă pentru un atac asupra țărilor NATO. Ei vorbesc în mod constant despre asta. Și aceasta înseamnă pregătirea opiniei publice ruse pentru asta”, a declarat Mihail Hodorkovski într-un interviu pentru CNN și preluat de Business Insider.

„Războiul din Ucraina nu va fi ultimul pas”

Mihail Hodorkovski și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Vladimir Putin a „înnebunit” pentru că forțele ucrainene au rezistat în fața agresiuni ruse, iar acest lucru l-ar putea ambiționa și că atacurile ar putea escalada.

Sunt absolut convins că, dacă Putin decide că a câștigat în Ucraina, acesta nu va fi ultimul pas, ultimul război. Următorii pași vor fi țările baltice”, a adăugat oligarhul rus.

Estonia, Letonia și Lituania sunt toate membre ale NATO, iar președintele Joe Biden a spus după ce Rusia a invadat Ucraina că SUA vor „apara fiecare centimetru din teritoriul Alianței” și a desfășurat trupele americane în regiune.

Trupele ruse sunt acuzate de crime de război după ce au fost găsite dovezi cu civili uciși și îngropați în gropi comune în orașul Bucha. Acum, există temerea că acte de barbarism ale invadatorilor vor fi descoperite și în alte orașe precum Mariupol, aflat sub bombardamentul forțelor ruse, în timp ce oamenii suferă de foame și de sete.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...