Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus în ce condiții va folosi Rusia arme nucleare: „Numai atunci când există o ameninţare”

Ana Anitoiu 29.03.2022, 10:48
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus în ce condiții va folosi Rusia arme nucleare: „Numai atunci când există o ameninţare”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a clarificat, luni, în ce condiții va folosi Rusia arme nucleare, în contextul „operațiunii militare speciale” ce se desfășoară din 24 februarie în Ucraina. El a comentat și declarația președintelui american Joe Biden, care l-a numit „măcelar” pe liderul rus Vladimir Putin și a spus că acesta nu poate rămâne la putere.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, despre folosirea armelor nucleare

Potrivit lui Dmitri Peskov, Moscova ar folosi arme nucleare doar în cazul în care ar exista o amenințare la adresa existenței Rusiei. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a clarificat că acest lucru nu se va întâmpla ca urmare a războiului ce se desfășoară în Ucraina.

„Orice rezultat al operaţiunii (din Ucraina, n.r.), desigur, nu este un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare. Avem un concept de securitate care spune foarte clar că numai atunci când există o ameninţare pentru existenţa statului, în ţara noastră, putem folosi şi vom folosi efectiv arme nucleare pentru a elimina ameninţarea pentru existenţa ţării noastre”, a spus Dmitri Peskov.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului a spus in ce conditii va folosi Rusia arme nucleare
Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov

Dmitri Peskov, despre declarațiile președintelui american Joe Biden

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că este „destul de alarmant” ceea ce a spus Joe Biden despre Vladimir Putin. Președintele Statelor Unite ale Americii a declarat că liderul rus este un „măcelar” și „un criminal de război” și a precizat că nu poate să rămână la putere.

„Democrația e în pericol. Inclusiv în Rusia, Putin bagă la închisoare oamenii care protestează. Au închis mass-media care relatează despre tot ce se întâmplă în Ucraina și la nivel global. Poporul rus nu e inamicul nostru.

Dintre toate popoarele, voi, poporul rus, încă aveți memoria acestor lucruri întâmplate în 1930 – 1940, lucrurile care s-au întâmplat în Al Doilea Război Mondial. Cu siguranță își amintesc bunicii voștri. Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”, a spus Joe Biden, în timpul vizitei sale în Polonia.

Dmitri Peskov a spus că Joe Biden a făcut o „insultă personală” și că declarațiile președintelui american sunt complet inacceptabile. El a precizat că nu este de competența liderului Statelor Unite ale Americii să hotărască cine va fi şi cine este preşedintele Federaţiei Ruse.

După ce Casa Albă s-a grăbit să clarifice că Joe Biden nu a cerut schimbarea regimului în Rusia, președintele american a declarat că nu își retrage declarația și nu își cere scuze. El a precizat, însă, că n-a făcut decât să-și exprime indignarea morală pe care a simțit-o față de acțiunile lui Vladimir Putin în Ucraina, după ce a avut o întâlnire cu refugiați ucraineni în Polonia. Democratul a subliniat faptul că a fost vorba despre sentimente personale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...