Purtarea măștii de protecție revine într-un stat european. Cazurile de Covid-19 au crescut alarmant de la o zi la alta

Stan Filon 08.12.2022, 09:28
Purtarea măștii de protecție revine într-un stat european. Cazurile de Covid-19 au crescut alarmant de la o zi la alta

Purtarea măștii de protecție revine în Franța, după o adevărată explozie a noilor cazuri de coronavirus! Autoritățile au luat în discuție chiar impunerea unor noi restricții. Premierul Franței a venit însă cu un mesaj ferm pentru întreaga populație.

Purtarea măștii de protecție revine într-un stat european

Autoritățile din Franța au confirmat marți 105.516 de noi cazuri de Covid, fiind cel mai mare număr de infecții din 19 iulie încoace, relatează Le Figaro și La Nouvelle Republique. Este o cifră în creștere bruscă față de ziua anterioară (+10.591), datorită recuperării cifrelor din weekend, și în creștere față de ziua precedentă (91.814). 20.614 de pacienți pozitivi sunt internați în prezent, dintre care 1.490 au fost în ultimele 24 de ore.

Rata de incidență, adică numărul de cazuri pozitive raportate la numărul populației, este, în continuare, în creștere. În prezent este de 573,16 cazuri la 100.000 de locuitori, față de 569,66 în ziua precedentă. Principala variabilă folosită de guvernul francez în vederea impunerii sau nu a unor restricţii este numărul de persoane internate la reanimare sau la terapie intensivă din cauza Covid-19, care a crescut de la 1.114 la 5 decembrie, la 1.120, pe 6 decembrie.

Purtarea mastii de protectie revine intr-un stat european
Purtarea mastii de protectie revine intr-un stat european

117 persoane răpuse de coronavirus în Franța, în ultimele 24 de ore

Cu toate acestea, preziunea pe care Covid o exercită asupra capacităţii de reanimare a spitalelor rămâne stabilă – 22,02% luni şi 22,14% marţi, un nivel „tolerabil în sistemul de sănătate”, estima specialista în infecţii Anne-Claude Crémieux.

Franța se confruntă în prezent cu o triplă epidemie fără precedent: Covid-19, gripă și bronșiolită, iar guvernul îndeamnă populația să poarte din nou mască în transportul public. Cu toate acestea, premierul francez Élisabeth Borne se opune impunerii purtării obligatori a măştii de protecţie împotriva Covid.  „Trebuie să contăm pe responsabilitatea fiecăruia”, a subliniat ea, miercuri, la postul RTL.

117 persoane infectate cu coronavirus au decedat în ultmele 24 de ore în Franța. De la declanșarea pandemiei de coronavirus, din martie 2020, epidemia a ucis 130.008 de persoane în spitalele din Franța. 54,6 milioane de francezi au primit cel puțin o doză de vaccin și 40,8 milioane au primit și o doză de rapel.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...