PSD l-ar vrea plecat pe Iohannis. Ce referendum pregătește partidul

Ciprian Ioana 22.03.2019, 11:24
PSD l-ar vrea plecat pe Iohannis. Ce referendum pregătește partidul

PSD caută din nou să-l demită pe Klaus Iohannis – social-democrații vor referendum pentru demiterea acestuia din funcția de președinte.

Ideea de a-l demite pe Iohannis din funcție îi aparține lui Șerban Nicolae, senator PSD, care consideră că președintelui i-ar prinde bine o vacanță.

„Mă gândesc că la finalul lunii aprilie să-l suspendăm pe Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte, să-i asigurăm o vacanţă de 30 zile. Am putea să-l scutim de Summitul de la Sibiu. Apoi, pe 26 mai 2019, ar putea fi şi un referendum pentru demiterea sa din funcţia de preşedinte”, a declarat Şerban Nicolae.

Două referendumuri – unul pentru justiție, altul pentru demiterea președintelui

Iohannis ia în serios posibilitatea unui referendum în ziua alegerilor europarlamentare. De altfel, acesta a declarat, că este „aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe data de 26 mai, adică în aceeași perioadă cu alegerile europarlamentare.

„Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a declarat Iohannis.

Organizarea unui referendum pe justiție nu rezolvă nimic din punct de vedere juridic sau legal. Miza acestuia este mobilizarea electoratului de dreapta și creșterea prezenței la vot . Deoarece, o prezență ridicată la vot a electoratului de dreapta ar crește șansele pentru partidele de opoziție PNL-USR-PLUS de a obține mai multe voturi și, evident, ar duce la penalizarea PSD-ului la europarlamentare.

Afirmațiile președintelui pe acest subiect au stârnit un val de reacții din partea puterii și a opoziției, care au sărit imediat cu declarații, care mai de care mai condimentate.

„Eu zic să-l lăsăm pe preşedinte să şadă şi să cujete liniştit, aşa cum cujetă dumnealui de fiecare dată. Nu avem ce să comentăm deocamdată, pentru că e, aşa cum aţi spus şi dvs, aproape hotărât, aşteptăm să fie în sfârşit bărbat hotărât, să vină să spună care este întrebarea pentru acest referendum şi abia atunci vom comenta. Deocamdată, nu avem ce să comentăm, pentru că e lansată în spaţiul public încă o temă parazitară de dezbatere şi atât”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe