PSD, avertisment de ultimă oră pentru Kiev. Marcel Ciolacu: „Suntem solidari, dar nu permitem distrugerea Deltei”

Badea Violeta 20.02.2023, 14:59
PSD, avertisment de ultimă oră pentru Kiev. Marcel Ciolacu: „Suntem solidari, dar nu permitem distrugerea Deltei”

În urmă cu puțin timp, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un avertisment la adresa Kievului. Oficialul român a cerut ucrainenilor să înceteze lucrările de dragare de pe canalul Bâstroe. În opinia liderului social-democrat, acestea reprezintă un dezastru ecologic și transmite Ucrainei că România nu va permite distrugerea Deltei Dunării.

Lucrările de la canalul Bâstroe, motiv de dispută între România și Ucraina

Marcel Ciolacu a transmis că România se opune intenției Ucrainei de a face lucrări de dragare pe canalul Bâstroe. Președintele PSD a spus că adâncirea fără precedent a acestuia are efecte fatale asupra biodiversității Detei Dunării.

„Adâncirea fără precedent a Canalului, până la 8-10 metri, pentru a face posibilă navigația navelor de mare capacitate, modifică dramatic debitul și circulația apei, cu efecte fatale asupra biodiversității Deltei Dunării.”, a spus liderul social-democrat.

De asemenea, acesta a precizat că țara noastră a fost și va rămâne pentru Ucraina un vecin și un partener onest. „A primit milioane de refugiați ucraineni, le-a asigurat casă, masă, locuri de muncă pentru adulți și școală pentru copii.

A facilitat exportul grânelor ucrainene, cu mari eforturi și costuri considerabile. A asigurat sprijin internațional și suport în toate modurile posibile pentru ca Ucraina să reziste în fața invaziei rusești.”, a menționat Marcel Ciolacu.

Citește și Aliatul lui Putin pregătește o lovitură masivă. Ucraina a confirmat informațiile deja!

Marcel Ciolacu avertizeaza Kievul
Marcel Ciolacu avertizeaza Kievul

„Suntem cu toții datori să prevenim producerea unei catastrofe ireversibile”

În cadrul aceleiași intervenții, Marcel Ciolacu a mai spus că PSD a cerut luni, 20 februarie, în mod oficial Comisiei Europene, prin europarlamentarul Victor Negrescu, să se pronunțe asupra acțiunii unilaterale a Ucrainei care ignoră convențiile și acordurile internaționale la care este parte.

Totodată, oficialul a precizat că partidul social-democrat a solicitat tuturor autorităților române să protejeze Delta Dunării. „Suntem cu toții datori să prevenim producerea unei catastrofe ireversibile și să transmitem intactă generațiilor viitoare moștenirea unică a miracolului naturii de la gurile Dunării”,

„România nu permite sub nicio formă distrugerea Deltei Dunării! Lucrările de pe Canalul Bâstroe trebuie să înceteze ACUM! Statul și poporul român au fost solidari și au ajutat, la greu, Ucraina.

Poporul român însă nu acceptă să rămână fără această minune a naturii care este Delta Dunării! Vreau să fiu foarte clar: minciunile, manipulările și minimalizarea problemei trebuie să înceteze!

Autoritățile române trebuie să ia decizii rapide pentru ca lucrările de pe Bâstroe să înceteze imediat și situația să revină la normal. Vom face apel la toate convențiile internaționale, bilaterale și la toate forurile pentru cauza Deltei Dunării! Ne vom proteja, cu toate forțele, moștenirea generațiilor următoare!”, a transmis Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Citește și Joe Biden, vizită surpriză în Ucraina. Detaliul pe care mulți nu l-au observat!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...