Protest în faţa Ministerului Sănătăţii. Ce doresc românii după incendiul de la Matei Balş

Stan Filon 30.01.2021, 19:28

Este protest acum în faţa Ministerului Sănătăţii, unde sute de oameni au ieșit în stradă, după incendiul care a înlăcrimat o țară întreagă! Parterul unei clădiri a spitalului Matei Balș a luat foc, vineri dimineața, iar șase pacienți au murit. Incidentul a întristat toată țara, deoarece se pare că nu s-a învățat nimic după tragedia din luna noiembrie, de la Piatra Neamț.

Protest în faţa Ministerului Sănătăţii, după tragedia de la Matei Balș

Așadar, zeci de oameni au ieşit în stradă şi au organizat un protest în faţa Ministerului Sănătăţii, după incendiul de la Institutul Matei Balş în urma căruia şase oameni bolnavi de COVID-19 au murit. Oamenii au ajuns în faţa Ministerului Sănătăţii după ce, cu câteva zeci de minute mai devreme, la minister a ajuns şi Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii.

Oamenii au fost îndemnați să iasă în sradă mai ales de reprezentanții partidului AUR, care solicită la scenă deschisă demisia ministrului Vlad Voiculescu, după incendiul devastator de la Institutul Matei Balş din Bucureşti. S-a strigat „Demisia!” sau „Ieşi afară!”, în fața Ministerului Sănătății. Așa au protestat oamenii faţă de tragediile care se tot repetă în spitalele din România. Aceștia au spus că sunt nemulțumiți de ”Guvernul care continuă să menţină în funcţiune acelaşi sistem prost, creat în urmă cu zeci de ani”.

Protest în faţa Ministerului Sănătăţii, după tragedia de la Matei Bals
Protest în faţa Ministerului Sănătăţii, după tragedia de la Matei Bals. Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Ce le-a răspuns ministrul Sănătății celor care îi cer demisia

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, așteaptă și el rezultatele anchetei, pentru a vedea cine se face responsabil pentru tragedia de la Spitaul Matei Balș. Ministrul Sănătății le-a dat un răspuns și protestatarilor care îi solicită demisia: „Mai întâi trebuie stabilite responsabilitățile”

„Mai întâi trebuie stabilite responsabilitățile. Și cei care sunt resposabili trebuie să își asume inclusiv să plece dintr-o anumită funcție. La Matei Balș vorbim despre un manager interimar. Managerul care a fost acolo o perioada foarte luga acum este un membru al Parlamentului Românie. Dar putem să vorbim despre manageri dacă a fost o problema care ținea de management al spitalului.

Dacă a fost un accident dintr-o altă cauză, nerespectarea unei proceduri care există și nu a fost respectată, sau altă cauza tehnică de acolo, responsabilitatea poate să fie în altă parte. De-asta e important să avem un răspuns la anchetă și, spre deosebire de Piatra Neamț, mi-ar plăcea să avem un răspuns clar din partea celor care verifică”, a explicat ministrul pentru Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...