Protest în direct la una dintre cele mai importante televiziuni din Rusia. „Opriți războiul! Nu mai credeți propaganda!”

Andra Daoud 14.03.2022, 23:52
Protest în direct la una dintre cele mai importante televiziuni din Rusia. „Opriți războiul! Nu mai credeți propaganda!”

Un mesaj anti-război a apărut pe post luni seara, la una dintre cele mai importante televiziuni din Rusia, în timpul principalului jurnal de știri. O femeie a intrat în cadru cu o pancartă cu un mesaj împotriva războiului și a manipulării, iar imaginile au fost preluate rapid de presa din întreaga lume. Ce a pățit jurnalista care a afișat mesajul.

Protest în direct la una dintre cele mai importante televiziuni din Rusia

Marina Ovsianikova este angajată la postul rusesc de televiziune Pervîi Canal, care este controlat de stat. Unele publicații scriu că Marina este editor, în timp ce altele susțin că este director de programe la postul rusesc. În timpul jurnalului de luni seară, femeia a intrat în cadru ținând în mâini o pancartă cu un mesaj anti-război. Imaginia cu ea a rămas pe ecran timp de câteva secunde, după care producătorii jurnalului au băgat pe post un material video (beta).

Jurnalul era prezentat de Ekaterina Andreeva, una dintre cele mai cunoscute știriste din Rusia, în momentul în care a fost întreruptă de colega ei. Marina a intrat în cadru ținând un carton pe care scria: „Opriți războiul! Nu mai credeți propaganda! Aici vă mint!” Femeia, care este mamă a doi copii, a fost reținută de poliție și dusă la secție pentru a da declarații, așa cum se întâmplă cu toți cei care protestează în Rusia împotriva războiului provocat de Vladimir Putin.

„Tatăl meu e ucrainean, mama e rusoaică”

Marina Ovsianikova a publicat pe rețelele sociale un mesaj video în care și-a declarat revolta față de ce se întâmplă acum în Ucraina și a spus că nu va lua parte la dezinformarea pe care o practică mass-media din Rusia.

Ce se petrece acum în Ucraina e o crimă, iar Rusia e stat agresor. Cel care face asta este un singur om, Vladimir Putin. Tatăl meu e ucrainean, mama mea e rusoaică. Iar ei niciodată nu au fost dușmani. Acest colier de la gâtul meu este un simbol că Rusia trebuie să oprească imediat războiul fratricid.

Din păcate, în ultimii ani am lucrat la Pervîi Kanal. Și mi-e rușine că am făcut asta, că am făcut propagandă, că am zombificat poporul rus. Am tăcut în 2014, când a început. Am tăcut la mitinguri, când se făceau pentru Crimeea, când organiza Navalnîi, noi pur și simplu am privit în tăcere acest regim anti-om. Încă 10 generații de-ale noastre de acum înainte nu vor spăla această rușine, acest război fratricid”, a spus Marina, într-un mesaj video.

Urmăriți Impact.ro și pe