Protest cu 300 de oameni aseară, la Constanța, în frunte cu Diana Șoșoacă: „Bucureștiul a ajuns să fie o adunătură de boli, scursura societății din România”

Ioana Constantin 27.09.2021, 09:57

La Constanța, peste 3oo de oameni au ieșit să protesteze împotriva introducerii Certificatului Verde care atestă vaccinarea. Oamenii au ieșit în stradă pentru a-și susține punctele de vedere. Au strigat lozinci anti-guvernamentale și au mărșăluit pe străzile din Centrul Vechi, cerând revenirea la viața dinaintea pandemiei. Anunțul de-a ieși la miting s-a făcut pe rețelele sociale, astfel încât la ora 6 seara localnicii au început să se adune în fața Prefecturii. Aveau o lista întreagă de nemulțumiri.

Protest cu 300 de oameni aseară, la Constanța

Mă nemulțumeste că de maine încolo o să fiu obligată să-mi opresc activitatea mea sportiva din cauza că trebuie să înghit o mizerie a lor și o minciuna mondială referitor la certificatul asta verde care este o mare bazaconie. Nu vrem restricții ! Este o mascaradă ordinară aceasta pandemie. Ce-mi doresc? Să ne lase în pace, să nu ne vaccineze cu forța, a spus o localnică.

Nu suntem de acord cu legea care a bagat-o cu certificatul verde; să ne aducem aminte că-n primăvară domnul Cîţu a spus că în România nu se va adăuga certificatul verde, a spus și Maria Șandor, organizator.

Mai bine de o oră au strigat în fața Prefecturii, după care au plecat în mars prin Centrul Vechi. Pe drumul spre Piața Ovidiu mai multi protestatari s-au alăturat coloanei în mișcare. Toti manifestanții sunt deranjați de regulile pandemice. Cei prezenți au scandat: „Libertate fără certificate!“, „Nu vrem vaccin!“ și „Nu vrem certificat!“

Protest cu 300 de oameni aseara la Constanta
Diana Sosoaca

Pai mă deranjează restricțiile astea care le-au dat: false. Sunt false, domnule! Daca există Covid, de ce nu l-a izolat să-l cerceteze?! Vaccinul, masca, totul mă deranjează! Restricțiile astea absurde! Este o mare mascaradă, e o mare minciună. Nu există nicio pandemie, nimic! Vrem libertate, vrem să fie exact ca înainte, să nu fim restrânși în casă. Noi vrem să fim liberi cum ne-a lăsat Dumnezeu, a spus un alt localnic.

La protestul organizat aseară la Constanța a fost prezentă și senatoarea Diana Ivanovici Șoșoacă.

Reprezint o autoritate și orice decizie împotriva mea este ultraj. Iar dacă eu sunt aici înseamna că voi sunteți apărați de autoritatea publică. Sunteți primii care reactionați împoriva dictaturii neo-fasciste. Vă felicit că ați dat o lectie mare Bucureștiului. Trebuie să vă spun că ieri au fost proteste și la Arad, Sibiu și Timisoara. Trebuie să îi felicitam și pe ei. Bucureștiul nu mai e este nimic din ce a fost. A ajuns sî fie o adunătură de boli, scursura societății din România. Ăsta este adevarul, a declarat Diana Ivanovici Șoșoacă.

Dupa o oră de mărșăluit, coloana de protestatari s-a dispersat în liniște și fără incidente. Jandarmeria i-a însoțit pe oameni, pe tot timpul manifestării.

Urmăriți Impact.ro și pe