Protest astăzi la sediile PNL și PSD. Ce nemulțumiri au salariaţii Institutului Naţional de Statistică Bucureşti

Elena Avramescu 05.10.2022, 10:09
Protest astăzi la sediile PNL și PSD. Ce nemulțumiri au salariaţii Institutului Naţional de Statistică Bucureşti

Un nou protest este anunțat astăzi în București, de data aceasta la sediile PNL și PSD. Se pare că salariaţii Institutului Naţional de Statistică Bucureşti au decis să iasă în stradă deoarece sunt extrem de nemulţumiţi de salarizarea din această instituţie. Aceștia insistă asupra faptului că au fost trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici, fiind afișată o nepăsare totale faţă de numeroasele notificări şi acţiuni de protest.

Salariaţii Institutului Naţional de Statistică Bucureşti protestează

„Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti – SINSB, membru al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie afiliată la Confederaţia Naţională Cartel Alfa, ca urmare a situaţiei salariale discriminatorii la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică (INS) de o perioadă lungă de timp, trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici şi ca urmare a nepăsării totale faţă de numeroasele notificări şi acţiuni de protest de către factorii decidenţi, solicită de urgenţă aplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022 cu tema „Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Naţional de Statistică şi al Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică”, a notat organizaţia sindicală.

Pe lângă toate acestea, se pare că sindicaliştii își doresc stoparea discriminărilor salariale la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică, precum și uniformizarea grilei de salarizare din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică.

Protest astazi la sediile PNL si PSD
Protest al Institutului National de Statistica

Potrivit calendarului de proteste stabilit, salariaţii din INS vor protesta în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie 2022, la sediul Partidului Naţional Liberal, începând cu ora 10:00, dar şi la sediul Partidului Social Democrat, începând cu ora 12:00.

Se pare că nu este pentru prima oară când Sindicatul din INS își dorește calea dialogului pentru respectarea drepturilor şi stoparea discriminărilor salariaţilor din INS, fiind de părere că declanşarea conflictului de muncă ar putea duce ulterior la un blocaj economic şi social.

„Ar fi regretabil să se ajungă la încetarea activităţii ca urmare a ignorării continue de către factorii decidenţi a numeroaselor solicitări ale salariaţilor INS, fapt ce ar duce la încetarea furnizării de date atât pe plan intern cât şi extern (Eurostat), având în vedere că nicio decizie de politică economică şi socială nu se poate lua în absenţa datelor statistice”, mai găsim notat în comunicatul organizaţiei sindicale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...