Proprietatea lui Gheorghe Dincă, cercetată cu cel mai performant dispozitiv criminalistic. Ce au descoperit anchetatorii

Stefan Daniel 15.08.2019, 10:35
Proprietatea lui Gheorghe Dincă, cercetată cu cel mai performant dispozitiv criminalistic. Ce au descoperit anchetatorii

Proprietatea lui Gheorghe Dincă este în continuare cercetată, dar, din cauza suprafeței prea mari și a dezordinii de nedescris din casă și din curte, anchetatorii folosesc acum un scanner special, utilizat în scop criminalistic, pentru a face o „radiografie” a întregii zone. Anchetatorii au descoperit deja câteva indicii și urmează să se intensifice, punctul, căutările. S-ar putea să fie una dintre cele mai dificile anchete criminalistice întâlnite până acum de criminaliști, de la Revoluție până în prezent.

Cum funcționează scannerul care cercetează proprietatea lui Gheorghe Dincă

Proprietatea lui Gheorghe Dincă, cercetată cu cel mai performant dispozitiv criminalistic. Ce au descoperit anchetatorii
Anchetatorii au de cercetat o suprafață de 2.000 de metri pătrați

O astfel de muncă titanică apare din cauză că autoritățile nu acționează din proprie inițiativă decât în urma unui denunț sau atunci când se întâmplă o tragedie. Așa este sistemul constituit, ca organele legii să acționeze doar în urma unui avânt, nu prin măsuri de prevenție. Nici așa n-ar fi bine pentru că atunci, oamenii, în simplitatea lor, ar reproșa că sunt urmăriți ca într-un regim totalitar.

Acest scanner despre care au vorbit și televiziunile este utilizat în anumite cazuri și de către oamenii de știință, pentru cercetarea unor situri arheologice. La noi, acest dispozitiv foarte avansat este utilizat în scop criminalistic și permite scanarea solului până la o adâncime de 3,5 metri și ceva mai mult de-un metru dacă solul e acoperit cu beton.

Trebuie cercetată o suprafață de cca. 2.000 de metri pătrați, dar au fost deja identificate cinci zone suspecte pe care anchetatorii trebuie să le analizeze în detaliu. E o metodă mult mai eficientă, să știe unde să caute, decât să facă totul una cu pământul, cu riscul de a distruge probe. Mai ales că încă există posibilitatea să mai fie găsite rămășițe umane.

Cea de-a doua victimă a fost confirmată, dar încă nu știm dacă este vorba de Luiza Melencu

Miercuri, 14 august, DIICOT a transmis un comunicat de presă prin care a confirmat că există o a doua victimă, așa cum a indicat și Gheorghe Dincă, atunci când a mărturisit, dar momentan, anchetatorii n-au și rezultatul testului ADN. Ei spun că știu sigur că nu este al Alexandrei Măceșanu.

„Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Prin adresa din data de 13.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici a înaintat către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019 în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparținând victimei majore.

Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani și că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe.”

Urmăriți Impact.ro și pe