Programul cu publicul la Serviciul de Pașapoarte din Bucureşti, prelungit din cauza cererii mari

Stan Filon 17.06.2022, 13:00
Programul cu publicul la Serviciul de Pașapoarte din Bucureşti, prelungit din cauza cererii mari

Venirea verii și a sezonului estival, dar poate și amenințările din ce în ce mai dese ale Rusiei, i-au făcut pe români să dea năvală la Serviciul Pașapoarte. Din această cauză, autoritățile au constatat că nu mai fac față cererilor, așa că au prelungit din nou programul la serviciul respectiv. Autoritățile au anunțat acum că programul de lucru cu publicul al Serviciului de Pașapoarte din Capitală se va prelungi de luni, din cauza creșterii numărului de solicitări.

Se prelungește programul cu publicul la Serviciul de Pașapoarte din Bucureşti

Așadar, bucureștenii vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a-și depune cererile pentru un pașaport nou, după ce programul de lucru se va prelungi la Serviciului de Pașapoarte din Capitală, decizia fiind luată de prefectul Bucureștiului, Toni Greblă. Astfel, programul va fi de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00, și sâmbăta, în intervalul 08:00 – 16:00.

„Astfel, prin ordin, Prefectul Capitalei a dispus că programul de lucru, inclusiv programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte, se va desfășura de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00, și sâmbăta, în intervalul orar 08:00 – 16:00. Decizia a fost adoptată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor care se prezintă la punctele de lucru din București ale Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte și în contextul creșterii numărului de solicitări în această perioadă”, se arată în comunicatul de presă.

Se prelungeste programul cu publicul la Serviciul de Pasapoarte din Bucuresti
Se prelungeste programul cu publicul la Serviciul de Pasapoarte din Bucuresti

Apare un nou Serviciu Pașapoarte în București

Românii care doresc să-și facă pașapoarte pot, în continuare, să se programeze online pe platforma web epasapoarte.ro. Mai mult, pentru a veni în întâmpinarea bucureștenilor care doresc să-și facă un astfel de document, în București se va deschide un nou serviciu pașapoarte. Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, care a anunțat că noul serviciu va fi deschis în Grand Arena Mall. Noul serviciu pașapoarte va fi deschis chiar în incinta centrului de vaccinare care s-a închis.

„Venim în sprijinul celor care vor să-și facă sau schimbe pașaportul! Cunosc situația din ultima vreme despre cozile interminabile și programările întârziate de la centrele de pașapoarte din București și nu numai, drept pentru care am decis să deschidem în Sectorul 4, în Grand Arena Mall, un modern punct de eliberare a pașapoartelor, în locul în care până mai acum câteva zile a funcționat centrul de vaccinare”, scrie Băluță, în postarea sa.

Acesta promite că noul punct de lucru va fi deschis cât se poate de repede, însă nu a venit cu o dată exactă. „Împreună cu domnul Toni Greblă, Prefectul Capitalei, am întreprins demersurile necesare pentru deschiderea cât mai rapidă a acestui punct de lucru”, notează edilul.

La Grand Arena Mall, bucureștenii vor găsi 10 ghișee, la care vor lucra zilnic aproximativ 25 de funcționari, ce vor soluționa solicitările de pașapoarte ale cetățenilor ce locuiesc în sudul zonei metropolitane București-Ilfov. Primăria Sectorului 4 va pune la dispoziție spațiul necesar pentru noul centru de pașapoarte iar de organizarea logistică a acestuia va fi responsabilă Instituția Prefectului Municipiului București.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...