Prognoza meteo zilnică marți, 20 decembrie 2022. Anunțul meteorologilor pentru București

Beatrice Dumitru 20.12.2022, 00:10
Prognoza meteo zilnică marți, 20 decembrie 2022. Anunțul meteorologilor pentru București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea marți, 20 decembrie 2022.
Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii decembrie până în ajunul Crăciunului. Iată cum va fi vremea în București.

Cum va fi vremea marți, 20 decembrie 2022

Crăciunul se apropie, dar temperaturile înregistrate în România în această perioadă sunt potrivite mai degrabă pentru primăvară. ANM anunță că vremea se va încălzi în cursul zilei de marți în toată țara, însă se va menține mai rece dimineața și noaptea, iar cerul va fi variabil, cu unele înnorări ușoare în nord și nord-est.

Valorile maxime vor fi cuprinse între 2 și 8 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între -10 și -2 grade Celsius. Cel mai frig va fi în zonele intramontane, unde se vor înregistra până la -15 grade Celsius, iar meteorologii anunță că în sudul României vor exista condiții de ceață pe timpul nopții.

Prognoza meteo zilnică marți, 20 decembrie 2022. Anunțul meteorologilor pentru București
Vremea în București, marți, 20 decembrie 2022.

Vremea în București pe 20 decembrie 2022

Potrivit meteorologilor, marți 20 decembrie 2022, la București va fi vreme în general frumoasă și caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi în ușoară creștere și doar dimineața și seara va fi ceva mai frig și poate să mai apară ceața. Cerul se va menține în general senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Pe timpul zilei este anunțată o temperatură maximă de 3-5 grade, în timp ce minima va fi cuprinsă între -6 și -4 grade. În noaptea de marți spre miercuri, cerul va fi mai mult senin, iar șansele de ploaie sunt mici,

Vremea în zona de munte în perioada 19 decembrie – 1 ianuarie

Prima zi din interval va fi caracterizată de o vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de -6…-2 grade și o medie a minimelor de -10…-7 grade. Apoi, valorile termice vor caracteriza, în general, o vreme mai caldă decât normalul perioadei, cu cele mai ridicate valori diurne în jurul datei de 21 decembrie, când vor fi medii ale maximelor de 7…9 grade. Cele mai ridicate valori nocturne se vor înregistra în jurul datei de 25 decembrie, când mediile minimelor se vor situa în jurul a 0 grade. Spre sfârșitul intervalului, valorile termice vor marca o scădere ușoară, mediile maximelor urmând a se situa, în ultimele trei zile ale intervalului, în jurul a -1 grad, iar mediile minimelor în jurul a -6 grade. Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată după data de 23 decembrie, potrivit ANM.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...