Prognoza meteo zilnică, 19 iulie 2022. Zonele cele mai afectate de caniculă

Ana Anitoiu 19.07.2022, 05:30
Prognoza meteo zilnică, 19 iulie 2022. Zonele cele mai afectate de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo zilnică pentru data de marți, 19 iulie 2022. Specialiștii au transmis care sunt zonele din țară cele mai afectate de caniculă.

Prognoza meteo pentru marți, 19 iulie 2022. Unde este caniculă

Conform ANM, marți, 19 iulie, este cald în toată țara, dar mai ales în Câmpia de Vest și Câmpia Română, unde sunt așteptate cele mai ridicate temperaturi, din cauza cărora vremea va putea fi descrisă drept „ușor caniculară”.

Meteorologii au adăugat că se așteaptă ca cerul să fie variabil, cu unele înnorări la munte, dar și în estul și nord-estul țării. Izolat, sunt așteptate ploi de scurtă durată, precum și un vânt slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor situa între 25 și 33 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 18 și 21 de grade Celsius în Dealurile de Vest și pe litoral. În depresiunile intramontane, acestea se vor situa în jurul valorilor de 7 și 9 grade Celsius.

Prognoza meteo zilnica, 19 iulie 2022
Prognoza meteo zilnica, 19 iulie 2022, emisa de meteorologi

Cum va fi vremea în București, marți, 19 iulie 2022

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză meteo specială pentru municipiul București, valabilă marți, 19 iulie 2022. Conform acesteia, șansele de ploaie sunt reduse, iar vântul va sufla slab și moderat. Cerul se va menține variabil, cu unele înnorări în cea de-a doua parte a zilei.

Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime la care trebuie să se aștepte bucureștenii, marți, vor fi situate între 31 și 32 de grade Celsius, iar cele minime vor fi situate între 15 și 17 grade Celsius.

Meteorologii de la ANM au precizat și ce temperaturi maxime sunt așteptate în principalele orașe ale țării: 27 de grade Celsius în Brașov; 28 de grade Celsius în Baia Mare, Sibiu și Suceava; 29 de grade în Cluj-Napoca, Botoșani, Târgoviște, Iași.

Lista continuă cu: 30 de grade Celsius în Târgu Jiu, Bacău, Ploiești, Buzău și Tulcea; 31 de grade în Oradea, Alba Iulia, Craiova, Galați și Brăila; 32 grade în Timișoara și București.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...