Prognoza meteo, vineri, 31 ianuarie 2020. E cod galben. Ce se întâmplă în țară

Diana Radu 30.01.2020, 19:54
Prognoza meteo, vineri, 31 ianuarie 2020. E cod galben. Ce se întâmplă în țară

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru vineri, 31 ianuarie. Potrivit acestora vremea va fi închisă, iar precipitațiile își vor face simțită prezența în majoritatea teritoriului. De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de vreme severă pentru zonele montane. Iată ce se întâmplă cu temperaturile în țară!

Prognoza meteo, vineri, 31 ianuarie 2020

Meteorologii anunță că vremea se va răci treptat în toată România, însă această schimbare se va resimți din plin în zonele montane, acolo unde se va depune un strat consistent de zăpadă. De asemenea, și vântul își va face simțită prezența în zonele montane, dar și în restul teritoriului acolo unde va sufla slab. Specialiștii ANM, anunță că pe crestele montane rafalele de vânt vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. La altitudini de peste 1500 de metri vor predomina ninsorile, iar în restul zonei montane precipitațiile vor fi mixte, favorizând depuneri de polei.

prognoza meteo, 31 ianuarie, vremea
Prognoza meteo, vineri, 31 ianuarie 2020

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori, vânt puternic și viscol, în mai multe județe din țară. Avertizarea întră în vigoare de vineri, 31 ianuarie începând cu ora 08:00 și este valabilă până sâmbătă, 1 februarie, la ora 08:00. Judeţele care intră sub incidența codului galben de viscol și ninsori sunt Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea şi Buzău

Vremea în Capitală, 31 ianuarie 2020

Bucureștenii vor avea parte cu o zi cu cer noros, iar soarele nu va reuși să iasă de sub nori. Șansele de precipitații vor fi scăzute, iar maximele termice vor fi în creștere. Mai exact, temperaturile maxime vor urca până la valoarea de 11 grade Celsius.

Luna februarie  va aduce o vreme similară cu cea înregistrată în cea mai mare parte a lunii ianuarie, respectiv, vreme caldă și frumoasă în majoritatea regiunilor; iar la șes nebulozitate de tip stratiform (ceață sau nori stratus și stratocumulus), ce vor bloca radiația solară și vor menține temperaturile la valori ceva mai apropiate de media acestei perioade.

Temperaturi medii în România:

  • Iași: 10 grade Celsius
  • Bacău: 11 grade Celsius
  • Galați: 8 grade Celsius
  • Constanța: 8 grade Celsius
  • București: 10 grade Celsius
  • Craiova: 14 garde Celsius
  • Timișoara: 6 grade Celsius
  • Sibiu 9 grade Celsius
  • Brașov: 8 grade Celsius
  • Cluj-Napoca: 4 grade Celsius
  • Satu Mare: 4 grade Celsius
Urmăriți Impact.ro și pe