Prognoza meteo, vineri, 13 decembrie. Cum va fi vremea în țară. În ce zone va ploua

Alexandra Chivu 13.12.2019, 11:14
Prognoza meteo, vineri, 13 decembrie. Cum va fi vremea în țară. În ce zone va ploua

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru vineri, 13 decembrie. Cum va fi vremea în țară și în ce zone va ploua? Situația se va schimba radical.

Prognoza meteo, vineri, 13 decembrie 2019

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru ziua de vineri, 13 decembrie 2019. Meteorologii anunță că vom avea parte de o ușoară încălzire a vremii, însă nu scăpăm de precipitații. Cerul va fi noros pe tot întreg teritoriul, iar local și temporar va ploua. În zonele de munte sunt anunțate precipitații mixte, iar izolat vor fi condiții de polei.

În Carpații Meridionali, la altitudini mari, va ninge. Vântul va sufla cu intensitate, viscolind zăpada. De asemenea, intensificări trecătoare ale vântului se vor înregistra și în vestul, nordul și centrul României. Maximele sunt într-o ușoară creștere și vor fi cuprinse între 3 și 13 grade Celsius, iar minimele se vor situa între minus 2 și 9 grade Celsius. Izolat, vor fi condiții de ceață.

Temperaturile de azi

  • Iași: 6 grade Celsius
  • Galați: 9 grade Celsius
  • Constanța: 11 grade Celsius
  • București: 8 grade Celsius
Prognoza meteo, vineri, 13 decembrie. Cum va fi vremea în țară. În ce zone va ploua
Foto: captură ANM
  • Craiova: 10 grade Celsius
  • Brașov: 6 grade Celsius
  • Timișoara: 10 grade Celsius
  • Cluj-Napoca: 5 grade Celsius

Vremea în București

În prima parte a zilei, maxima va fi de 9 grade Celsius, ce se va simți cu 4 grade mai puțin. Meteorologii prevăd o aversă, căci procentul de precipitații este de 60%, în timp ce vântul va sufla cu o putere de 13 kilometri pe oră. A doua parte a zilei aduce 5 grade Celsius în termometre, ce se va simți cu 3 grade mai puțin. Cerul va fi parțial spre predominant noros, procentul de precipitații va fi de 25%, în timp ce vântul va sufla cu o putere de 11 kilometri pe oră.

„Temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă de 6…8l/mp. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va avea valori de 2…4 grade Celsius, iar cea maximă de 6…8 grade Celsius”, este notat pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie.

Urmăriți Impact.ro și pe