Prognoza meteo pentru weekend. Vin veşti minunate de la ANM

Stan Filon 28.01.2022, 20:33
Prognoza meteo pentru weekend. Vin veşti minunate de la ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru weekendul care bate la ușă. Astfel, am aflat că vremea a rezervat o surpriză frumoasă pentru toți românii. Temperaturile cresc considerabil, iar vremea va deveni deosebit de călduroasă, pentru această perioadă a anului, însă sunt anunșate și ninsori în țară.

Meteorologii au emis prognoza pentru weekend

Prognoza meteo pentru weekend anunță pentru ziua de sâmbătă că cerul va fi mai mult noros în centru, nord şi est, iar în restul teritoriului va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului. Temporar se vor semnala precipitaţii, ziua pe suprafeţe mici, iar noaptea pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice şi pe alocuri în rest.

Va ninge trecător, cu o probabilitate mai mare în Banat, Crişana şi în Transilvania, acestea vor fi şi sub formă de ploaie şi lapoviţă, favorizând izolat depuneri de polei. Pe arii restrânse, cantităţile de precipitaţii vor fi mai însemnate în nord-vest şi în zona Munţilor Apuseni. La munte vor fi intensificãri ale vântului, iar în zona înaltă, îndeosebi a Carpaţilor Orientali, noaptea va sufla tare viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Temperaturile maxime, cu mult mai ridicate decât cele normale pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, se vor situa între -4 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 0 grade.

Meteorologii au emis prognoza pentru weekend
Meteorologii au emis prognoza pentru weekend

Cum va fi sâmbătă vremea în București

În București, cerul va fi mai mult senin ziua, dar va avea înnorări în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificari noaptea. Valorile termice vor fi în scădere uşoară faţă de ziua anterioară, astfel încât maxima va fi de 6…7 grade, iar minima de -5…-4 grade.

Duminică, valorile termice vor continua să crească şi se vor situa cu mult peste cele normale la sfârşit de ianuarie, însă va adia vântul, mai ales la munte. Rafalele se vor înteți la munte și va bate cu 100…120 km/h la altitudini mari, unde zăpada va fi viscolită.

Vântul se va înteți

Cerul va fi mai mult noros dimineața, apoi înnorările vor persista în zonele montane şi submontane şi local în centru, dar în rest vor fi şi perioade de cer variabil. Va ninge la munte, local mai abundent şi se vor semnala precipitaţii mixte în Maramureş, pe alocuri în Crişana, Banat şi Transilvania şi izolat în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade.

În București, vremea va fi mult mai caldă pentru această perioadă din an, cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei, însă vântul va pune ceva probleme, ajungând să bată la rafală cu 50 de km/h. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -3…0 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe