Prognoza meteo pentru weekend: ce anunță ANM pentru perioada 19-21 iulie

Stefan Daniel 20.07.2019, 09:07
Prognoza meteo pentru weekend: ce anunță ANM pentru perioada 19-21 iulie

ANM a publicat prognoza pentru perioada 19 – 21 iulie. Temperaturile vor crește treptat, dar în multe zone vremea va fi capricioasă, potrivit ANM.

ANM a publicat prognoza pentru weekendul 19-21 iulie. De vineri și până duminică, vremea va fi caldă și frumoasă în majoritatea regiunilor, dar nu vor lipsi episoadele de ploaie. Maximele vor depăși 30 de grade Celsius în majoritatea zonelor, dar, deocamdată, nu au fost emise atenționări de caniculă.

Conform meteorologilor, weekendul acesta ne vom bucura de vreme caldă și frumoasă în majoritatea regiunilor. Prognoza meteo pentru intervalul menționat anunță temperaturi de până la 31 de grade Celsius, ce vor fi înregistrate duminică.

Vreme caldă, dar capricioasă, potrivit ANM

prognoza meteo ANM

Meteorologii susțin că vor fi și precipitații de scurtă durată în unele regiuni. Cele mai frecvente instabilități atmosferice se vor semnala în nordul teritoriului, unde se vor semnala cantități considerabile de precipitații îndeosebi în ultima zi de weekend.

În general, vântul va sufla cu o intensitate de 36 de kilometri pe oră, iar șansele de apariții de precipitații sunt de 98% din zonele populate ale țării.

Vremea la mare

La malul mării, în intervalul 19 – 21 iulie 2019 meteorologii anunță cer senin și o vreme în general frumoasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 – 30 de grade Celsius în timpul zilei, iar minimele între 20 – 22 de grade Celsius. În weekend, temperatura apei va atinge 25 – 26 de grade Celsius.

Vremea în București

În Capitală, ANM anunță averse de scurtă durată, cu posibilitate mai mare după-amiază. În intervalul 19 – 21 iulie, cerul va fi variabil și va prezenta unele înnorări după orele prânzului, când sunt așteptate și ploile. Vestea bună, susțin meteorologii, este că gradele din termometre vor mai urca în comparație cu zilele precedente.

Deocamdată, nu sunt anunțate avertizări de caniculă și nici nu există regiuni în care indicele temperatură umeazeală să fie depășit. Nu va fi depășit, așadar, pragul de disconfort, dar nu sunt excluse avertizările now-casting, cele care anunță fenomene extreme imediate.

Urmăriți Impact.ro și pe