Prognoza meteo pentru joi, 12 decembrie. Temperaturile scad considerabil. Meteorologii emit noi avertizări

Raluca Juncu 12.12.2019, 09:54
Prognoza meteo pentru joi, 12 decembrie. Temperaturile scad considerabil. Meteorologii emit noi avertizări

Vești proaste pentru români. Temperaturile scad considerabil, iar vremea se schimbă drastic, prin prisma temperaturilor care încep să scadă tot mai mult, avertizează meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Cod Galben de viscol, zăpadă și ceață

Meteorologii ANM au emis o avertizare de cod galben începând de astăzi, 12 decembrie, de la ora 02:00 și careva dura până pe 14 decembrie, la ora 10:00. Zonele vizate sunt cele montane, înalte. Zonele care intră sub incidența codului galben de viscol și ninsori sunt cele din Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, unde va ninge și vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70-80 km/h. În acest sens, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ. Stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, potrivit portalului meteoromania.ro.
Specialiștii anunță ninsori la altitudini de peste 1.200 de metri, unde se va depune un strat nou de zăpadă de până la 12-15 centimetri. Maximele urcă la prânz spre 2-7 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 4-9 grade Celsius în Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia, 7-12 grade Celsius în Dobrogea și 2-7 grade Celsius în Moldova.


În restul țării, vremea va fi predominant ploioasă în majoritatea regiunilor. Joi, 12 decembrie, va ploua în toată România, excepție fac zona de sud a Transilvaniei și zona de nord a Moldovei, unde precipitațiile se vor semnala local. Meteorologii anunță cantități de apă de 10-15 mm, iar în Oltenia izolat între 20-30 de mm.

Vremea în Capitală în intervalul 11-24 decembrie

În ciuda avertizărilor de cod galben de ninsori și viscol la munte, temperaturile vor fi mai ridicate decât în restul regiunilor. Dar vremea va fi predominant închisă, iar temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă de 6…8 l/mp. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va avea valori de 2…4 grade, iar cea maximă de 6…8 grade, potrivit a1.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe