Prognoza meteo pentru 8 iunie-6 iulie 2020. Ce se întâmplă cu vremea la începutul verii. Anunțul ANM

Raluca Juncu 07.06.2020, 21:31
Prognoza meteo pentru 8 iunie-6 iulie 2020. Ce se întâmplă cu vremea la începutul verii. Anunțul ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru începutul verii. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate
de cele normale pentru acest interval. Cum va fi vremea în intervalul 8 iunie- 6 iulie 2020?

Prognoza pentru săptămâna 08 iunie-15 iunie

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni. Excepție vor face regiunile estice și sud-estice unde cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare. Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Prognoza pentru săptămâna 15 iunie- 22 iunie

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general excedentare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele
normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Prognoza pentru săptămâna 22 iunie-29 iunie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

„Acest aspect instabil al vremii, specific lunii iunie, se datorează activităţii deosebit de intense a dorsalei Anticiclonului Azoric, ce aduce un aflux de aer umed oceanic, care la contactul cu aerul tropical ce acoperă şi zona ţării noastre, determină, uneori, precipitaţii deosebit de abundente (…)

Se constată că temperatura medie lunară multianuală (1961-2019) depăşeşte 20 de grade Celsius, în Câmpia Română, vestul Banatului şi în zonele joase din Dobrogea. Valori medii între 18 şi 20 de grade Celsius sunt specifice Câmpiei de Vest, Culoarului Mureşului, Podişului Moldovei şi zonelor deluroase din Oltenia, Dobrogea şi Muntenia. În restul teritoriului, cu excepţia zonelor montane, temperaturile medii lunare se menţin între 16 şi 18 grade Celsius.

În zona montană joasă, dar şi în depresiunile intramontane, aceste valori se situează între 8 şi 16 grade Celsius”, au declarat meteorologii ANM, potrivit Digi24.

Prognoza pentru săptămâna 29 iunie- 6 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, mai transmis meteorologii ANM,

Urmăriți Impact.ro și pe