Prognoza meteo pentru 12-13 octombrie. Vremea în țară. Temperaturi de vară în weekend

Meteorologii vin cu vești bune pentru acest final de săptămână. Temperaturile urcă în weekend, iar în unele zone vor fi specifice unei zile de vară târzii.

Specialiștii ANM vin cu vești bune pentru weekendul 12-13 octombrie. Temperaturile cresc, iar în unele zone ajung chiar la 27 de grade Celsius. Astfel, vremea se va încadra în normalul acestei perioade, va fi frumoasă, iar cerul va fi mai mult senin.

În Carpații Orientali, însă, apar norii, iar probabilitatea de apariție a unor ploi slabe va fi redusă.

Prognoza meteo pentru 12-13 octombrie

Prognoza meteo, vineri, 13 septembrie. Cum va fi vremea în țară. Temperaturi în creștere

Potrivit ANM, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic şi în general frumoasã. Cerul va fi variabil şi mai mult senin, cu excepţia Carpaţilor Orientali unde va avea înnorãri, însã probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri uşoare în regiunile estice şi la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 23 de grade.

Sâmbătă, presiunea atmosferică va avea o tendinţã de scădere la începutul zilei, iar ulterior nu se va modifica semnificativ. În Capitală, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 22 de grade.

De altfel, pe tot parcursul weekendului, vremea devine mai caldă și va fi frumoasă la nivelul întregii țări. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile vor urca până la 27 de grade Celsius în Oltenia și Muntenia.

Dimineața și noaptea, în zonele joase din est și sud se va semnala ceață, susțin specialiștii ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI