Prognoza meteo, miercuri, 8 ianuarie. Vreme extrem de rece. Care vor fi zonele cele mai afectate

Diana Radu 07.01.2020, 20:27
Prognoza meteo, miercuri, 8 ianuarie. Vreme extrem de rece. Care vor fi zonele cele mai afectate

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru miercuri, 8 ianuarie. Potrivit acestora România este sub influența unui anticiclon care aduce aer rece din nord, drept pentru care vom avea de îndurat temperaturi scăzute. De când se va mai încălzi?

Prognoza meteo, miercuri, 8 ianuarie

Meteorologii anunță că miercuri vom avea parte de o zi cu cer variabil și cu o presiune atmosferică în scădere. La noapte cerul va fi înnorat în regiunile nordice, iar spre dimineață în vest, nord-vest și în centru își va face apariția ceața însoțită de chiciură care va persista izolat în timpul zilei, mai ales în Banat și în Transilvania.

prognoza meteo, 8 ianuarie, ANM
Prognoza meteo, miercuri, 8 ianuarie

Vântul își va face simțită prezența pe crestele montane și în bazinul vestic al Mării Negre, dar și în restul teritoriului acolo unde va sufla moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade Celsius, mai scăzute în zonele cu ceață persistentă și ușor mai ridicate în Oltenia. Valorile termice minime se vor situa între -15 și – 5 grade Celsius.

De joi vremea se va încălzi ușor aproape în toată țara, iar cerul va fi variabil. Ninsoarea își va face apariția izolat în zona Carpaților Orientali, însă nu se va depune. Vântul va sufla moderat la munte și în sudul Olteniei și slab în restul țării. Maximele termice se vor încadra intre -2 și 3 grade Celsius în Transilvania și în Maramureș. În Banat și în Crișana valorile termice vor fi cuprinse între 2 și 7 grade Celsius, iar în Oltenia valorile termice vor atinge și 10 grade Celsius. În Muntenia, Dobrogea și Moldova, temperaturile vor fi cuprinse între 3 și 8 grade Celsius.

Cum va fi vremea în Capitală

Bucureștenii vor avea parte de o zi cu cer predominat însorit, dar cu temperaturi în scădere. Vântul va sufla din partea de vest-sud-vest cu 9 km/h și cu rafale de 17 km/h, amplificând senzația de frig. Valorile termice se vor situa în jurul valorii de -2 grade Celsius, iar la noapte temperaturile vor scădea până la -7 grade Celsius. Vremea va începe să se încălzească ușor abia spre sfârșitul săptămânii.

Urmăriți Impact.ro și pe