Prognoza meteo, miercuri – 4 septembrie. Vremea se răcește. Ploi și temperaturi scăzute

Stefan Daniel 04.09.2019, 10:55
Prognoza meteo, miercuri – 4 septembrie. Vremea se răcește. Ploi și temperaturi scăzute

Prognoza meteo, miercuri – 4 septembrie. Vremea se răcește în cursul acestei zile. Scăpăm de caniculă, iar în unele zone sunt așteptate și averse sub formă de ploaie și intensificări ale vântului. ANM a emis chiar și un cod galben de vânt puternic în rafale, valabil pentru două județe. Meteorologii anunță, însă, că este vorba doar de un val atmosferic mai rece temporar. Încă nu vine toamna aceea pe care o detestă mulți oameni, cu frig și ploi. Spre finalul acestei săptămâni, temperaturile vor urca iar puțin mai mult peste limita normală pentru această perioadă.

Prognoza meteo, miercuri – 4 septembrie. Temperaturi mai scăzute și condiții de ploaie în sudul țării și la munte

Prognoza meteo, miercuri - 4 septembrie. Vremea se răcește. Ploi și temperaturi scăzute

ANM anunță intensificări ale vântului în sudul țării, adică în regiunile Muntenia și Oltenia, dar și în centru, în Transilvania. Vântul va sufla în rafale și va ajunge la o viteză de până la 45 km/h. Maximele termice vor fi cuprinse între 18 grade Celsius în Transilvania şi 30 de grade Celsius în Oltenia.

La noapte, cerul va fi variabil şi pot apărea ploi izolate în zonele montane. Vântul va sufla cu intensificări locale iar minimele vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade Celsius.

Prognoza meteo, miercuri – 4 septembrie: cum va fi vremea în București

Și în Capitală avem parte de o răcire semnificativă a vremii. Maxima zilei nu va depăși 25 de grade Celsius, iar cerul va fi noros. Pentru a doua partea a zilei sunt prognozate averse cu descărcări electrice și intensificări ale vântului la viteze de până la 45 km/h.

În București, vremea se va menține la fel și mâine, joi, 4 septembrie, dar temperatura va mai urca. Maxima va fi de 29 de grade Celsius, iar condițiile de ploaie vor scădea.

Prognoza meteo, miercuri – 4 septembrie: cum va fi vremea pe litoral

O răcire semnificativă se resimte și pe litoral, unde temperatura aerului nu va depăși 27 de grade Celsius și se intensifică și vântul.

În a doua parte a zilei sunt prognozate ploi şi descărcări electrice. La noapte, cerul redevine senin iar minima va fi în jur de 18 grade Celsius.

Cod galben de vânt puternic în județele Constanța și Tulcea

ANM a emis și un cod galben pentru județele menționate, de intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși, local, 55 – 60 km/h.

Urmăriți Impact.ro și pe