Prognoza meteo, miercuri, 11 septembrie. ANM anunță intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării

Prognoza meteo, miercuri - 11 septembrie

Prognoza meteo, miercuri – 11 septembrie. ANM anunță că vom avea intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării, dar temperaturile vor rămâne și azi plăcute. Maximele termice vor fi cuprinse între 23 și 30 de grade Celsius. Așa cum au anunțat meteorologii la finalul verii calendaristice, vom avea un început de toamnă însorit, cu temperaturi chiar mai plăcute decât au fost în luna august. Toamna vine și anul acesta cu acele valori termice pe care ar trebui să le suporte omul, așa că e un sezon bun pentru o vacanță prelungită.

Prognoza meteo, miercuri – 11 septembrie: intensificări al vântului în sud și-n alte regiuni

Prognoza meteo, miercuri - 11 septembrie. ANM anunță intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării

Meteorologii anunță intensificări ale vântului la munte, în Dobrogea, Muntenia, Oltenia și sudul Banatului.

În zonele montane, s-ar putea să se înnoreze temporar, iar izolat, sunt posibile câteva averse de ploaie. Maximele termice vor fi situate în general între 21 și 25 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 25 – 30 de grade în restul țării, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în zona Luncii Dunării.

Prognoza meteo, miercuri – 11 septembrie: cum va fi vremea în București

În Capitală, vremea va fi frumoasă și azi, cu cer variabil, dar predominant senin și vânt moderat. Temperatura maximă va ajunge la 27 de grade Celsius, dar abia la amiază. La primele ore ale dimineții maxima n-a urcat de 17 grade, la fel ca în zilele precdente.

Noaptea vom avea un cer senin, minima termică va fi de până la 13 grade Celsius. Vântul va bate în rafale, dinspre nord-est, cu viteză de până la 17 km/h.

Prognoza meteo, miercuri – 11 septembrie: cum va fi vremea pe litoral

Pe litoral, vremea va fi caldă, cu cer variabil și temperaturi maxime de 27 de grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ușoare în timpul zilei.

„Apa Mării Mediterane, Negre, Oceanul Atlantic este mai ridicată decât normal. Vor fi formațiuni ciclonice care aduc ploi, furtuni de vară. Ploaie cu caracter torențial. Ploi scurte. Căderi de grindină”, anunță Floriana Georgescu, meteorolog