Prognoza meteo, marți, 11 februarie. Meteorologii au emis cod galben. Zonele cele mai afectate din țară

Cum va fi vremea marți, 10 februarie. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dacă în prima zi a săptămânii am avut parte de cer înnorat și de precipitații sub formă de ploaie, și marți, 11 februarie se vor semnala în continuare ploi ușoare. La ce temperaturi să ne așteptăm?

Prognoza meteo pentru 11 februarie

Marți precipitațiile vor continua  în aceleași zone precum pe parcusul zilei de luni, cu mențiunea că, potrivit prognozei Vremea.ro, temperaturile în altitudine vor scădea ușor, astfel încât limita ninsorilor va coborî până spre altitudini de 600-800 de metri. În consecință, pe lângă zonele montane, un strat relativ subțire de zăpadă se va depune și în zonele mai joase din Maramureș și din estul Transilvaniei. Câteva ploi slabe locale își vor face apariția și în sudul și estul țării, în mod temporar. Vântul va suflă tare la munte, în Crișana, Maramureș și în vestul Moldovei și slab până la moderat, cel mult moderat în celelalte regiuni.

Se vor semnala intensificări ale vântului. Foto: Abi Ismail /Unsplash

Se vor semnala intensificări ale vântului. Foto: Abi Ismail /Unsplash

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 7 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), 6-11 grade în Banat, Crișana și Oltenia și 8-13 grade Celsius în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Avertizări meteo. Cod galben de vânt

Marți, 11 februarie, meteorologii ANM au anunțat că va intra în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă. Pe crestele înalte ale munților, vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Această avertizare este valabilă de marți, 11 februarie, începând cu ora 20:00 și se va menține până pe 12 februarie, la ora 20:00

ANM a mai transmis și o avertizare meteo de intensificări susținute ale vântului în zona montană, acolo unde se vor semnala și viscolul, în urma căruia vizibilitatea va fi redusă. Sub incidența acestui cod portocaliu se află Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor, care este valabil de luni, de la ora 18:00 și până marți, 11 februarie, ora 20:00.

Totodată, vorbim și desre un cod galben de intensificări ale vântului la munte, care se va menține până marți seara, la ora 20:00, în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, unde ninsorile vor fi viscolite în zonele cele mai înalte. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65…75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol. Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70…80 km/h.

Temporar va ninge în masivele montane din nordul țării, iar în restul zonei de munte, în Maramureș și în nord – estul Transilvaniei, la început vor fi precipitații mixte, favorizând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile.

Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20…25 l/mp, iar la altitudini în general de peste 1500 m se va depune strat consistent de zăpadă, potrivit ANM.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI