Prognoza meteo, luni, 6 ianuarie. Cum va fi vremea de Bobotează. Meteorologii au emis cod galben

Diana Radu 06.01.2020, 10:15
Prognoza meteo, luni, 6 ianuarie. Cum va fi vremea de Bobotează. Meteorologii au emis cod galben

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru azi, 6 ianuarie. Potrivit acestora vremea va continua să se răcească. În prima parte a zilei își vor face apariția și ninsorile. Cum va fi vremea în Capitală și unde va ninge?

Prognoza meteo pentru luni, 6 ianuarie

Meteorologii anunță că astăzi vom avea parte de o zi răcoroasă de iarnă, cu cer variabil și cu ninsori slabe în prima parte a zilei. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între -5 și 5 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între -13 grade și 3 grade Celsius, potrivit ANM. Vântul va sufla cu putere în sud-estul țării și la munte, în special la altitudini mari.

ANM a emis și un cod galben de vânt puternic valabil până la ora 22:00 în Dobrogea, în jumătatea de est a Munteniei și în sudul Moldovei, acolo unde vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h. Pe arii restrânse, îndeosebi pe litoral, rafalele vor depăși 75…80 km/h. În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vântul va continua să prezinte intensificări, temporar cu viteze de peste 70…80 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

ANM, cod galbe, vânt puternic
ANM a emis cod galben de vânt puternic

Intensificări ale vântului vor mai fi în sud-estul țării și în noaptea de luni spre marți (6/7 ianuarie) și în cursul zilei de marți (7 ianuarie), în general cu viteze de 40…50 km/h, iar pe litoral rafalele vor depăși 55…60 km/h.

În săptămâna 6 – 13 ianuarie temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru aceasstă perioadă, exceptând regiunile extracarpatice, acolo unde este posibil să fie ușor mai ridicate. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu o ușoară tendință deficitară în sud-vestul teritoriului.

Cum va fi vremea în Capitală

Bucureștenii vor avea parte de o zi cu cer noros, mai ales în primele ore ale zilei și cu temperaturi în scădere. În a doua parte a zilei, cerul va deveni variabil, iar vântul va atinge rafale de până la 50 – 55 kilometri pe oră, amplificând senzația de rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe